Σκάνδαλο-αφορμή για ανασχηματισμό στην Τουρκία

Σκάνδαλο-αφορμή για ανασχηματισμό στην Τουρκία

Μπροστά σε πολιτική δίνη η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως αφορμή για την εκκίνηση της διαδικασίας ανασχηματισμού της κυβέρνησης η οποία θεωρείται δεδομένη μετά το Δημοψήφισμα, βρίσκεται η Τουρκία. Ο πρωθυπουργός και δεξί χέρι του Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλ ξεπλύματος βρόμικου χρήματος όπως προκύπτει από δημοσιεύματα στα site theblacksea.eu και mediapart.fr που επικαλούνται τα «Malta Files» και μιλούν για περιουσία μαμούθ της οικογένειας του πρωθυπουργού της χώρας η οποία ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας, η οικογενειακή επιχείρηση του Μπιλντιρίμ – ο οποίος είναι από τους στενότερους συνεργάτες του Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν – έχει 11 πλοία με ξένη σημαία, εντεταγμένα σε ένα δίκτυο μυστικών εταιρειών στη Μάλτα, την Ολλανδία και τις Ολλανδικές Αντίλλες – συγκεκριμένα στο Κουρακάο.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν ήδη λόγο για αδιαφανείς διαδικασίες και συναλλαγές. Επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι ο γιος του Γιλντιρίμ, η κόρη του, ο θείος του και οι ανιψιές του, φέρονται να αγόρασαν επτά ακίνητα αξίας άνω των 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων – όλα πληρωμένα σε μετρητά και ταυτόχρονα μέσα από μια ολλανδική εταιρεία η οικογένεια Γιλντιρίμ δώρισε ανώνυμα περίπου 600.000 ευρώ στον δήμο Πεντίκ, κοντά στην Κωνσταντινούπολη, για την ανέγερση ενός νέου τζαμιού.

Διαφήμιση

Διαφήμιση