Οι αγορές πουλάνε στην απόφαση του ΟΠΕΚ για παράταση της μείωσης

Οι αγορές πουλάνε στην απόφαση του ΟΠΕΚ για παράταση της μείωσης

Παράταση 9 μηνών, μέχρι τον Μάριο του 2018 αποφάσισαν οι χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ για τη συμφωνία μείωσης της παραγωγής κατά 1,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως που έχει τεθεί σε ισχύ από τον προηγούμενο Δεκέμβριο, ενώ σε αυτό το πλαίσιο έχει ήδη συμφωνήσει και η Ρωσία διμερώς με τη Σαουδική Αραβία.

Πτωτικά αντιδρά η αγορά στην αρχική ανακοίνωση της παράτασης της συμφωνίας καθώς οι επενδυτές περίμεναν ενδεχομένως και πιο βαθιές μειώσεις παραγωγής, καθώς το σενάριο της παράτασης είχε εν πολλοίς προεξοφληθεί από το πρόσφατο ράλι.

Διαβάστε  Εισαγγελέας ερευνά την πτώση της μετοχής και τον ισολογισμό της Folli Follie

Στόχος της συμφωνίας είναι ο δραστικός περιορισμός της εξέχουσας προσφοράς έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί η τιμή του πετρελαίου πάνω από τα 55 δολάρια το βαρέλι, επίπεδο που μετά βίας προσεγγίζει τώρα.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και τις επίσημες ανακοινώσεις δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις στον τρόπο κατανομής της μείωσης της παραγωγής μεταξύ των χωρών-μελών.

Διαβάστε  Οι αγορές προειδοποιούν τον Ερντογάν...

Εντός της ημέρας αναμένεται και συνάντηση των 11 χωρών ανεξάρτητων παραγωγών με τον ΟΠΕΚ για τη διαπραγμάτευση συμμετοχής του στη συμφωνία και τους όρους.

Μέχρι στιγμής η μείωση παραγωγής από τον ΟΠΕΚ στήριξε την τιμή σε επίπεδα υψηλότερα των 50 δολαρίων, τα οποία όμως απώλεσε την προηγούμενη εβδομάδα υπό τη φήμη μη ανανέωσης της συμφωνίας.

Διαβάστε  Νέα σφαλιάρα στην τούρκικη λίρα από τον PMI
EnergyPriceDayWeeklyMonthlyYearlyDate
Crude Oil50.61700.9208-1.79 %2.40%1.84%2.13%14:00
Brent53.25670.77-1.43 %1.38%2.73%7.35%14:00

Διαφήμιση