Ελλάδα: Πάνω από το στόχο τα έσοδα τον Απρίλιο, “τσίμα, τσίμα” στο 3μηνο

Ενδείξεις επανάκαμψης των κρατικών εσόδων στην Ελλάδα καταγράφονται τον Απρίλιο με τα στοιχεία να δείχνουν υπέρβαση του στόχου κατά 22,23%, μετά από μήνες κάμψης.

Τα έσοδα προ επιστροφών, με βάση τα οριστικά στοιχεία, διαμορφώθηκαν στα 4,041 δισ. ευρώ, έναντι του στόχου για έσοδα 3,306 δισ. ευρώ.
Την ίδια ώρα, το ύψος των επιστροφών ανήλθε σε 248 εκατ. ευρώ, υπερβαίνοντας τον στόχο του προϋπολογισμού κατά 14,81% (216 εκατ. ευρώ). Εξαιρουμένων των επιστροφών, τα φορολογικά έσοδα αυξήθηκαν στα 3,793 δισ. ευρώ, έναντι του στόχου για έσοδα 3,090 δισ. ευρώ (22,75%).

Διαβάστε  Τι θέλει να σηματοδοτήσει ο Τσίπρας με το πάγωμα της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά

 

Σε επίπεδα τετραμήνου, τα έσοδα προ επιστροφών ήταν οριακά υψηλότερα του στόχου κατά 0,17% και οι επιστροφές κατά 29,04%.

Διαφήμιση

Αντίθετα, τα έσοδα μετά από τις επιστροφές ήταν κάτω του στόχου κατά 1,75%. Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, υστέρηση παρουσιάστηκε κατά κύριο λόγο στα τελωνειακά έσοδα, η οποία αποδίδεται στα καπνικά προϊόντα που εμφανίζουν κάμψη λόγω της αποθεματοποίησης του 2016. Η τάση αυτή εκτιμάται ότι θα αναστραφεί τους επόμενους μήνες, στο πλαίσιο της ομαλοποίησης της αγοράς.

 

Διαβάστε  Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με τα βλέμματα στην πρόταση μόμφής

Διαφήμιση