Ο Σόιμπλε προσπαθεί να αμβλύνει τις εντυπώσεις

Ο Σόιμπλε προσπαθεί να αμβλύνει τις εντυπώσεις

Προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις από την αδυναμία επίτευξης συμφωνίας κατέβαλε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατηγορώντας το gap εκτιμήσεων για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας ως το βασικό εμπόδιο.

Με τον τρόπο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προσπάθησε να διαχειριστεί την πίεση που του ασκείται εσωτερικά και διεθνώς για τη σκληρή στάση που τηρεί στις διαπραγματεύσεις απορρίπτοντας προτάσεις για ουσιαστική μείωση του χρέους.

Η γερμανική κυβέρνηση δεν μπλοκάρει τις αποφάσεις για την Ελλάδα, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος στη στάση του Βερολίνου κατά τη διάρκεια του χθεσινού Eurogroup, στις Βρυξέλλες.

«Αυτό που θέλουμε είναι να τηρούνται οι κανόνες»

έσπευσε να προσθέσει και επεσήμανε ότι

«οι γερμανικές θέσεις τυγχάνουν πάντα ευρείας στήριξης ανάμεσα στα μέλη του Eurogroup».

Με τη δήλωση αυτή θέλησε να απαντήσει σε προγενέστερες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκαμρ Γκάμπριελ ο οποίος τον προειδοποίησε να μην υιοθετήσει στάση που θα απομονώσει τη Γερμανία.

Διαβάστε  Συμφωνία για όλα στο Eurogroup

Σε κάθε περίπτωση, εμφανίστηκε βέβαιος ότι το ΔΝΤ θα συμφωνήσει για το ζήτημα της Ελλάδας και εξήγησε ότι η αδυναμία επίτευξης ενός συμβιβασμού οφείλεται στις αποκλίνουσες εκτιμήσεις μεταξύ Ταμείου και Ε.Ε. για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

«Εάν όλα πάνε καλά, τότε σε τρεις εβδομάδες θα έχουμε συμφωνία»

τόνισε, στο ίδιο πλαίσιο, παραδεχόμενος στη συνέχεια, ότι «το ΔΝΤ αποδείχθηκε “δύσκολο”» στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις.

Διαβάστε  Eurogroup: Διακοπή λόγω επιμήκυνσης, τριμερής Τσακαλώτου, Σολτς και Λεμέρ

Όσον αφορά την πορεία της οικονομίας, διαμήνυσε ότι όλες οι ενδείξεις προμηνύουν μία ισχυρότερη ανάπτυξη για την Ελλάδα φέτος.

Διαφήμιση