Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Μάντσεστερ

Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Μάντσεστερ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε για την ευθύνη για την επίθεση στο Manchester Arena που στοίχισε τη ζωή σε 22 ανθρώπους, κυρίως παιδιά, και τραυμάτισε 50 ακόμη, ενώ αρκετά είναι τα παιδιά που αγνοούνται ακόμη.

Στην ανακοίνωση, που δημοσιοποιήθηκε από το Ισλαμικό Κράτος αναφέρεται πως ένας «από τους στρατιώτες του χαλιφάτου τοποθέτησε μια βόμβα μέσα στο πλήθος» κατά τη διάρκεια της συναυλίας της Αριάνα Γκράντε. Εκδοχή ωστόσο που αλλάζει την αρχική θεωρία για τον βομβιστή αυτοκτονίας και στρέφει τις έρευνες σε άλλη κατεύθυνση. Δεν αποκλείεται η αστυνομία να άφησε να διαρρεύσει ότι εξετάζει το σενάριο του καμικάζι ώστε να μπορέσει να προσεγγίσει ευκολότερα τον δράση.


Νωρίτερα, η αστυνομία του Μάντσεστερ επιβεβαίωσε την σύλληψη ένος άνδρας ηλικίας 23 ετών για την επίθεση στο «Manchester Arena». Αξίζει να σημειωθεί ότι οπαδοί του Ισλαμικού Κράτους πανηγυρίζουν στο Facebook και το twitter για την επιτυχία της επίθεσης κατά τη διάρκεια της συναυλίας στο Μάντσεστερ.

Διαφήμιση

Νωρίτερα η αστυνομία είχε ανακοινώσει τη σύλληψη ενός 23χρονου άνδρα στο Μάντσεστερ,

Ωστόσο γρήγορα ανακοινώθηκε ότι δεν έχει σχέση με τις επιθέσεις

Αναφερόμενη στον τρόπο με τον οποίο διεξήχθη η επίθεση, η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι είπε πως ο δράστης ήταν ένας και πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στην έξοδο του σταδίου.

Προειδοποίησε παράλληλα ότι όσοι εμπλέκονται στην επίθεση θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Οσο για την ταυτότητα του δράστη η Τερέζα Μέι, ανέφερε πως «η αστυνομία πιστεύει πως γνωρίζει ποιος είναι» χωρίς όμως να έχει εξακριβωθεί προς το παρόν εάν αυτός έδρασε μεμονωμένα ή ως μέλος μιας οργάνωσης.

Εξάλλου, πρόσθεσε πως το επίπεδο του συναγερμού θα παραμείνει στο ίδιο, υψηλότερο επίπεδο.

Διαφήμιση