Κομισιόν: Η Ελλάδα έκανε ότι έπρεπε, σειρά των εταίρων της

Στρατηγική διατήρησης της πίεσης στους Ευρωπαίους εταίρους και τους θεσμούς ακολουθεί η Κομισιόν, όσον αφορά το ζήτημα του χρέους, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου, Μαργαρίτη Σχοινά.

Σε αυτό το πλαίσιο ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πεπεισμένη ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις και κάλεσε τους εταίρους της να επιδείξουν υπευθυνότητα και να τιμήσουν τις προσπάθειες του ελληνικού λαού.

Είναι θετικό ότι το Eurogroup αναγνώρισε τη σημαντική πρόοδο της Ελλάδας σχετικά με το πακέτο πολιτικής και την εφαρμογή των προαπαιτούμενων» τόνισε παράλληλα, αναφερόμενος στη χθεσινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών.

Διαβάστε  Το Washington Group έφτιαξε κλίμα για το ελληνικό χρέος

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς κατέληξε ότι η επίτευξη συμφωνίας είναι «εφικτή», καθώς «το τέλος της αξιολόγησης είναι πολύ κοντά».

Νωρίτερα, με παρέμβασή του, ο Πολ Τόμσεν κάλεσε τους Ευρωπαίους να επιδείξουν μεγαλύτερο ρεαλισμό ως προς την πορεία της οικονομίας και να προχωρήσουν σε περισσότερες λεπτομέρειες ως προς την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους.

Διαβάστε  Η Γερμανία ζητά υπομονή για το χρέος και ο Κοτζιάς για το Σκοπιανό

«Κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων της Δευτέρας κάναμε πρόοδο, η οποία όμως δεν κρίνεται ως επαρκής» σημείωσε ο αξιωματούχος του Ταμείου. «Εξακολουθούμε να θεωρούμε ότι χρειάζεται περισσότερος ρεαλισμός και μεγαλύτερη εξειδίκευση» έσπευσε να προσθέσει.

Ο ίδιος, παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι «δεν χρειάζεται να έχουμε μία τελική έγκριση» των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους πριν το τέλος του προγράμματος. «Αυτό που θέλουμε είναι μεγαλύτερη εξειδίκευση σ’ αυτά που θα έρθουν στο τέλος του προγράμματος» συμπλήρωσε καταλήγοντας.

Διαβάστε  Αυτές οι χώρες ελέγχουν το αμερικανικό χρέος

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από την άλλη πλευρά υποστήριξε ότι η διαφορά των εκτιμήσεων ευθύνεται για τη μη επίτευξη συμφωνίας για το χρέος στο Eurogroup της 22ας Μαΐου, εκτιμώντας ότι το ΔΝΤ θα συναινέσει τελικά.

Διαφήμιση