Ιστορικό υψηλό για το Bitcoin πάνω από τα 2,000 δολάρια

Ιστορικό υψηλό για το Bitcoin πάνω από τα 2,000 δολάρια

Νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ σημείωσε το Bitcoin καταγράφοντας ημερήσια κέρδη της τάξης του 10% σκαρφαλώνοντας στα των 2.235 δολάρια τη Δευτέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ψηφιακό κρυπτονόμισμα καταγράφει κέρδη που υπερβαίνουν το 120% από την αρχή του έτους, με την αξία του ψηφιακού νομίσματος να υπερβαίνει το ψυχολογικό φράγμα των 2.000 δολαρίων κυρίως λόγω της αυξανόμενης πολιτικής αβεβαιότητας στις ΗΠΑ και τις ανησυχίες για την παγκόσμια ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Η πολιτική αβεβαιότητα γύρω τον Ντόναλντ Τραμπ αυξήθηκε την περασμένη εβδομάδα μετά νέο μπαράζ αποκαλύψεων για τις σχέσεις Τραμπ-Ρωσίας και πληροφοριών για προσπάθεια επηρεασμού του τότε διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμει.

Διαβάστε  Μαζικές προσφυγές κατά Folli Follie: Επενδυτές τρέχουν να δεσμεύσουν assets πριν τις τράπεζες

Αυτό οδήγησε τους επενδυτές να πουλήσουν μετοχές και το αμερικανικό δολάριο την περασμένη εβδομάδα και να αγοράσουν το Bitcoins, το οποίο δεν ελέγχεται από μια κυβέρνηση, όπως ο χρυσός, ανέφεραν οι ειδικοί.

Η διάδοση ransomware WannaCry νωρίτερα τον Μάιο αύξησε επίσης τη ζήτηση για Bitcoins. Οι χάκερ πίσω από τον ιό ζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, λύτρα σε Bitcoins. Το ransomware εκτιμάται ότι έχει επηρεάσει μέχρι στιγμής 250.000 υπολογιστές σε 150 διαφορετικές χώρες.

Διαβάστε  Η Folli Follie απαντά στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Διαφήμιση