Στη γραμμή Σόιμπλε ο Ντάισελμπλουμ, σπρώχνει σε τμηματική συμφωνία

Στη γραμμή Σόιμπλε ο Ντάισελμπλουμ, σπρώχνει σε τμηματική συμφωνία

Την κατάτμηση της συμφωνίας σε επιμέρους με γνώμονα τη διευκόλυνση και επιτάχυνση των αποφάσεων προωθεί ο πρόεδρος του Eurigroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ ευθυγραμμιζόμενος με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τόσο στο θέμα της σταδιακής συμφωνίας και σε αυτό της ανάληψης δράσης για το χρέος.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών άφησε να εννοηθεί ότι στη σημερινή συνεδρίαση θα υπάρξει κάποια συμφωνία, όχι όμως συνολική συμφωνία, που συνεπάγεται την επικράτηση της γραμμής Σόιμπλε για κατάτμηση του πακέτου και ανατροπή των συμφωνηθέντων του Eurogroup της Μάλτας. Αυτό που φαίνεται να προωθεί ο Γερούν Ντάισελμπλμουμ είναι μια συμφωνία για την εκταμίευση της δόσης και ένα κοινό ανακοινωθέν με διατυπώσεις που θα προσδιορίζουν έναν οδικό χάρτη συμφωνίας για την ελάφρυνση του χρέους.

«Προσδοκώ και εργάζομαι για μία συμφωνία σήμερα, η οποία όμως δεν θα είναι η τελική. Έχω πει ότι η τελική – συγκεκριμένη απόφαση για την επιπλέον ελάφρυνση του χρέους θα έρθει στο τέλος του προγράμματος, το επόμενο έτος»

εξήγησε, αναλυτικά ο Γερούν Ντάισελμπλουμ

Διαφήμιση
Διαβάστε  Συμφωνία για όλα στο Eurogroup

Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμανε ότι «το ΔΝΤ έχει ζητήσει περισσότερες λεπτομέρειες για το πόσο μακριά μπορεί να φθάσει η ελάφρυνση του χρέους και πώς αυτή θα είναι», προτού αποφασίσει την ένταξη στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Ήρθε η ώρα για το Ταμείο να λάβει μία θετική απόφαση για τη συμμετοχή του» σημείωσε ο Ντέισελμπλουμ. «Έχουν κάνει αρκετά σαφές τι χρειάζονται για να λάβουν αυτή την απόφαση και πάνω σ’ αυτό σκοπεύουμε να εργαστούμε σήμερα»

Ερωτηθείς αν οι υπουργοί Οικονομικών θα μπορούσαν να εγκρίνουν σήμερα την εκταμίευση της επόμενης δόσης, μετά και τη νομοθέτηση του νέου πακέτου μέτρων, ο πρόεδρος του Eurogroup απάντησε πως «αν όλα πάνε καλά σήμερα, ναι».

Διαβάστε  Σήμερα η Ελλάδα βγαίνει από το Μνημόνιο: Εν αναμονή συμφωνίας για χρέος και επόμενη μέρα

Διαφήμιση