Ο ΥΠΕΞ του Ιράν απαντά στον Τραμπ με υπονοούμενα

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν απαντά στον Τραμπ με υπονοούμενα

Το γάντι από την επίθεση του Ντόνλαντ Τραμπ και του Σαουδαραβα Βασιλιά σήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών με ανάρτησή του στο twitter όπου επιχειρεί να εγείρει ερωτηματικά για τα βαθύτερα αίτια της στροφής της εξωτερικής πολιτικής αλλά και για τα κίνητρα της νέας συνεργασίας ΗΠΑ-Σαουδικής Αραβίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ επέκρινε τον Ντόναλντ Τραμπ για τις συμφωνίες για πωλήσεις όπλων που έκλεισε στην Σαουδική Αραβία έναντι εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα σχόλια του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών έγιναν λίγες ώρες αφού ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε άραβες και μουσουλμάνους ηγέτες να ενωθούν για να νικήσουν του “ισλαμιστές εξτρεμιστές”, αφού ζήτησ την απομόνωση του Ιράν ως σπόνσορα της τρομοκρατίας μία ημέρα μετά την επανεκλογή του μεταρρυθμιστή Χασάν Ροχανί στην προεδρία της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

“Το Ιράν- με φρέσκες πραγματικές εκλογές- δέχθηκε επίθεση από @POTUS σε αυτό το προπύργιο της δημοκρατίας και της μετριοπάθειας. Εξωτερική πολιτική ή απλώς το άρμεγμα του KSA (Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας) για $480Β;”

έγραψε ο Ζαρίφ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Διαφήμιση

Διαφήμιση