Ο Κιμ προκαλεί ο Τίλερσον κατεβάζει τόνους

Ο Κιμ προκαλεί ο Τίλερσον κατεβάζει τόνους

Δηλώσεις που είναι αρκετά ηπιότερες από τις προηγούμενες δείχνοντας διάθεση αποκλιμάκωσης της έντασης έκανε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, μετά τη νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρειο Κορέα.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε, στον απόηχο της νέας πυραυλικής δοκιμής από την Βόρεια Κορέα, ότι θα συνεχίσει να ασκείται οικονομική και διπλωματική πίεση στην Πιονγκγιάνγκ.

Διαβάστε  ΗΠΑ-Β. Κορέα: Πάνε σε σύνοδο με το δάκτυλο στη σκανδάλη

“Οι συνεχιζόμενες δοκιμές είναι απογοητευτικές, ενοχλητικές και τους καλούμε να σταματήσουν”, δήλωσε σήμερα ο υπουργός σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Fox News Sunday”.

Διαφήμιση

Μια εβδομάδα μετά την τελευταία πυραυλική δοκιμή και παρά τις έντονες αντιδράσεις και τις απαιτήσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε βλήμα αγνώστου τύπου, από περιοχή κοντά στην Πουκτσάνγκ της επαρχίας Πιονγκάν, σήμερα το μεσημέρι (τοπική ώρα).

Διαβάστε  Ο Κιμ ανακοίνωσε ότι κλείνει πεδίο πυρηνικών δοκιμών

Αν και φαινομενικά σκληρές οι δηλώσεις δεν περιλαμβάνουν απειλές αλλά διαβεβαιώσεις για τη διατήρηση του υπάρχοντος καθεστώτων κυρώσεων, ενώ ο Ρεξ Τίλερσον αποφεύγει δηλώσεις-απειλές προληπτικού πλήγματος και σχόλια για την προσωπικότητα του ηγέτη της χώρας, Κιμ γιονγκ Ουν.

Διαφήμιση