Μήνυμα Γκάμπριελ σε Σόιμπλε για Ελλάδα

Μήνυμα Γκάμπριελ σε Σόιμπλε για Ελλάδα

Τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενη γερμανική απομόνωση λόγω της σκληρής στάσης που τηρεί η χώρα απέναντι στη μείωση του ελληνικού χρέους, έκρουσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών, Ζϊγκμαρ Γκάμπριελ, στέλνοντας σαφές μήνυμα στον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να μην τραβήξει το σχοινί.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών δια εκπροσώπου του, δήλωσε σήμερα ότι το Βερολίνο θα πρέπει να φροντίσει να μην απομονωθεί με την στάση που τηρεί αναφορικά με την Ελλάδα και το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους της χώρας.

Νωρίτερα σήμερα ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών Sigmar Gabriel, απαίτησε συγκεκριμένη δέσμευση της ευρωζώνης ότι θα υπάρξει ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα, ασκώντας έμμεση κριτική στην σκληρή θέση του υπουργού Οικονομικών.

Διαφήμιση

Μιλώντας στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχουν μεγάλη απόκλιση στις εκτιμήσεις τους για την Ελλάδα.

“Η Γερμανία έχει συμφέρον να μην απομονώσει τον εαυτό της πάρα πολύ”.

επισήμανε, μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του Γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι όλοι επιθυμούν μία λύση “προς το συμφέρον της Ελλάδας”, συμπληρώνοντας ότι εναπόκειται στους υπουργούς οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης να βρουν μία λύση κατά τις σημερινές συνομιλίες τους στις Βρυξέλλες.