Φιμώνει τον αντιπολιτευτικό Τύπο ο Ερντογάν

Φιμώνει τον αντιπολιτευτικό Τύπο ο Ερντογάν

Επιμένει και εντείνει την πολιτική φίμωσης του Τύπου ο Ταγίπ Ερντογάν με τη δικαιοσύνη να εκδίδει εντάλματα σύλληψης κατά του ιδιοκτήτη και άλλων υπευθύνων της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Sozcu, όπως μετέδωσε το κυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Όπως είναι προφανές μετά την επίθεση στα κουρδικά media τώρα ο Ταγίπ Ερντογάν βάζει στο στόχαστρο τις εφημερίδες της αντιπολίτευσης, με τα εντάλματα να στοχεύουν στον Μπουράκ Ακμπάι και ακόμη τρία άτομα που εργάζονται για την Sozcu, μεταξύ των οποίων η Μεντιχά Ολγκούν που είναι υπεύθυνη για τον ιστότοπο της εφημερίδας, οι οποίοι κατηγορούνται για σχέσεις με το κίνημα του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η Μεντιχά Ολγκούν συνελήφθη, ενώ ο Μπουράκ Ακμπάι δεν βρίσκεται σε τουρκικό έδαφος, πρόσθεσε το Ανατολή. Ο Γκοκμέν Ουλού, δημοσιογράφος και ο Γιοντσά Καλελί, οικονομικό στέλεχος, είναι οι δύο άλλοι εργαζόμενοι της Sozcu σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από την εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης, διευκρίνισε το CNN Turk.
Οι τέσσερις κατηγορούνται ότι «διέπραξαν εγκλήματα στο όνομα μιας ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης» – αναφορά στο κίνημα του Φ. Γκιουλέν, συνέχισε το τηλεοπτικό δίκτυο.
Το πρακτορείο Ανατολή μετέδωσε ότι οι κατηγορίες σε βάρος των τεσσάρων υπόπτων περιλαμβάνουν σχεδιασμό «δολοφονίας του Προέδρου» και «ένοπλης εξέγερσης εναντίον της κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας».
Ο δικηγόρος της εφημερίδας, Ισμαήλ Γιλμάζ, διέψευσε πάντως ότι εκδόθηκαν τέτοια εντάλματα σύλληψης εξηγώντας στο πρακτορείο Dogan πως τα εντάλματα που έχουν εκδοθεί αφορούν κατάσχεση των περιουσιών τους.
Η Sozcu, το όνομα της οποίας σημαίνει «εκπρόσωπος», πολύ επικριτική έναντι της κυβέρνησης και ανυποχώρητη υποστηρίκτρια του κοσμικού χαρακτήρα του τουρκικού κράτους, είναι μία από τις δημοφιλέστερες εφημερίδες της Τουρκίας.

Διαφήμιση