Ολλανδία: Χωρίς κυβέρνηση, διαφωνία για το μεταναστευτικό

Ολλανδία: Χωρίς κυβέρνηση, διαφωνία για το μεταναστευτικό

Την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για σχηματισμό κυβέρνησης ανακοίνωσε η Έντιτ Σχίπερς, η οποία επιβλέπει την εξέλιξη των διαβουλεύσεων μεταξύ του συντηρητικού κόμματος του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε και άλλων τριών κομμάτων.

Όπως ανέφερε η κ. Σχίπερς σε δημοσιογράφους, κυριότερη πηγή διαφωνίας μεταξύ των κομμάτων που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις, ήταν η μεταναστευτική πολιτική. Το κόμμα του κ. Ρούτε, το μεγαλύτερο στο κοινοβούλιο, καλείται τώρα να εξετάσει εάν είναι δυνατό να συγκροτήσει εναλλακτική κυβέρνηση συνασπισμού με άλλα κόμματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση του Μαρκ Ρούτε παραμένει ως υπηρεσιακή και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ διατηρείται ως υπουργός Οικονομικών άρα και πρόεδρος του Eurogroup, ενώ πλέον δεν αποκλείεται οι Σοσιαλιστές των οποίων είναι επικεφαλής να βρεθούν από το παράθυρο ξανά στην κυβέρνηση.

Διαφήμιση

Ο Μαρκ Ρούτε έχει ξεκαθαρίσει προεκλογικά ότι δεν τίθεται θέμα συγκυβέρνησης με τον ακροδεξιό Γκέερτ Βίλντερς, το κόμμα του οποίου δεν θα τα πήγε όσο καλά αναμένετω στις εκλογές.

Διαφήμιση