Ο Πούτιν “ξελασπώνει” τον Τραμπ;

Ο Πούτιν “ξελασπώνει” τον Τραμπ;

Έτοιμος να παράσχει απομαγνητοφωνημένο αντίγραφο των συνομιλιών μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Σεργκέι Λαβρόφ εμφανίζεται ο Βλάντιμιρ Πούτιν σύμφωνα με δηλώσεις του από το Σότσι, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζει “πολιτική σχιζοφρένεια” τις κατηγορίες σε βάρος του προέδρου των ΗΠΑ για διαρροή απόρρητων και εξαιρετικά ευαίσθητων πληροφοριών που είχαν αποκτήσει οι ΗΠΑ μέσω του Ισραήλ για τη νέου τύπου βόμβα στα laptop.

Η κίνηση του Βλάντιμιρ Πούτιν έρχεται τη στιγμή που ο Ντοναλντ Τραμπ έχει αφενός παραδεχθεί την αποκάλυψη της πληροφορίας για τη βόμβα-laptop στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, ωστόσο υποστηρίζει ότι δεν εξέθεσε την πηγή, ενώ τα δημοσιεύματα -επικαλούμενα πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών- αναφέρουν ότι οι σχέσεις των ΗΠΑ με το Ισραήλ τέθηκαν σε κίνδυνο από τις επιλογές του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν έθεσε το απομαγνητοφώνημένο αντίγραφο στη διάθεση του Λευκού Οίκου, όχι όμως της επιτροπής Πληροφοριών της αμερικανικής Γερουσίας που διερευνά το ενδεχόμενο προεκλογικής παρεμβολής της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές.

Διαβάστε  Εμπορική τζιχάντ κήρυξε ο Τραμπ, πρώτα θύματα ΝΑΤΟ, G7, στόχος η Ευρώπη

Όπως έχει επισημάνει το Crisis Monitor οι σχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ με την κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ είναι οριακές και έχουν επιδεινωθεί περαιτέρω μετά την απομάκρυνση του διευθυντή του FBI.

Η νέα κρίση για τη διαρροή απόρρητων και ευαίσθητων πληροφριών στη Ρωσία εκθέτοντας την πηγή για θέτοντας σε κίνδυνο τις σχέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ, στοχεύουν στην αποδόμηση του ίδιου του Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος δεν φαίνεται σε θέση να παρακολουθήσει ολόκληρη τη διαδικασία των σύνθετων διαπραγματεύσεων.

Διαβάστε  Οι ΗΠΑ συνέλαβαν τους 5 αρχηγούς του Ισλαμικού Κράτους

Διαφήμιση