Βόρειος Κορέα: Νέος πύραυλος ικανός να πλήξει τις ΗΠΑ

Βόρειος Κορέα: Νέος πύραυλος ικανός να πλήξει τις ΗΠΑ

Νέου τύπου είναι ο πύραυλος που επιτυχώς δοκιμάστηκε την Κυριακή από τη Βόρειο Κορέα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, KCNA, ο οποίος μπορεί να πλήξει τις ΗΠΑ με μεγάλη πυρηνική κεφαλή όπως επισημαίνεται στο ίδιο τηλεγράφημα.

Η κίνηση της Πιονγιάνγκ να προβεί σε δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου τη στιγμή που στο Πεκίνο διεξάγονταν διεθνούς επιπέδου Σύνοδος αποτελεί μια πρωτοφανή κλιμάκωση της προκλητικότητας από την πλευρά του Κιμ γιονγκ-Ουν, η οποία εκλαμβάνεται ως απάντηση στην επιδείνωση των διμερών σχέσεων μετά το εμπάργκο στις εισαγωγές άνθρακα που επέβαλε η Κίνα.

Η δοκιμή έγινε για να εξεταστούν τεχνικές λεπτομέρειες και χαρακτηριστικά, συνεχίζει το τηλεγράφημα του KCNA και συμπληρώνει πως «ο νέος πύραυλος είναι ικανός να μεταφέρει μια ισχυρή και μεγάλη πυρηνική κεφαλή». Κατά την δοκιμή επιβεβαιώθηκε «η αξιοπιστία της νεοαναπτυσσόμενης μηχανής του πυραύλου», καταλήγει το τηλεγράφημα.

Διαβάστε  Ο Τραμπ κάνει πίσω, θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής με Κιμ

«Ήταν ένας νεο-αναπτυσσόμενος βαλλιστικός πύραυλος, ο “Hwasong-12″», μετέδωσε το KCNA, προσθέτοντας πως ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν «προσωπικά επέβλεψε την δοκιμή του νέου τύπου πυραύλου».

Ο βαλλιστικός πύραυλος που εκτόξευσε χθες η Βόρεια Κορέα προσθαλασσώθηκε κοντά στη Ρωσία, ενώ οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν την εκτόξευση αυτή, ως «μήνυμα» προς τη Νότια Κορέα λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων από το νέο πρόεδρο στην Σεούλ, ο οποίος υποστηρίζει την ανάπτυξη πλαισίου διαλόγου με την Πιονγιάνγκ.

Διαβάστε  ΗΠΑ-Β. Κορέα: Πάνε σε σύνοδο με το δάκτυλο στη σκανδάλη

Η εκτόξευση του πυραύλου έγινε υπό τη μεγαλύτερη δυνατή γωνία, ώστε να μην παραβιαστεί η ασφάλεια των χωρών που συνορεύουν με την Βόρεια Κορέα. Ο πύραυλος κάλυψε απόσταση 787 χιλιομέτρων σε ύψος 2,111,5 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το KCNA.

Διαφήμιση