Τουρκικά πολεμικά πλοία στο Αιγαίο

Τουρκικά πολεμικά πλοία στο Αιγαίο

Επιμένει στη στρατηγική προκλήσεων και κλιμακώνει η Τουρκία μετά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν, εκδίδοντας νέα NAVTEX που δεμεύει ελληνικές περιοχές στο Αιγαίο και εντείνοντας τη δραστηριότητά του ναυτικού της με διαρκείς και εκτεταμένες παραβιάσεις ελληνικών χωρικών υδάτων χωρίς τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Δυο τουρκικές πυραυλάκατοι εντοίστηκαν και παρακολουθούνται ανοιχτά του Αγαθονησίου, περιοχή ενδιαφέτοντος, καθώς είχε σημειωθεί ένταση το Πασχά και ακολούθως με την παρουσία του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου και επακόλουθες δηλώσεις Τούρκων που αμφισβητούν την ελληνικότητά του.

Οι δύο πυραυλάκατοι, συμμετείχαν στην τουρκική ναυτική άσκηση «Θαλασσόλυκος ’17» (“DenizKurdu”) και παρέμειναν στα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα για περίπου 20 λεπτά.

Διαφήμιση

Τα τουρκικά πολεμικά παρακολουθούσε παράκτιο περιπολικό του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, ενώ λίγο αργότερα έσπευσαν να το συνοδεύσουν μια πυραυλάκατος και μια κανονιοφόρος που έπλεαν στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως γνωστοποιείται από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, με την είσοδο των τουρκικών σκαφών στα χωρικά ύδατα αναλήφθηκαν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ειδοποίησης απομάκρυνσης τους. Τα τουρκικά σκάφη, ακολούθως, απομακρύνθηκαν δυτικά και νότια.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν και περίπλου τουρκικής φρεγάτας νωρίτερα σήμερα, η οποία έμεινε για αρκετές ώρες σε ελληνικά χωρικά ύδατα υπό στενή παρακολούθηση.

Διαφήμιση