Επιχείρηση κατά της Μαφίας στην Ιταλία, 68 συλλήψεις

Επιχείρηση κατά της Μαφίας στην Ιταλία, 68 συλλήψεις

Μαζικές συλλήψεις στο πλαίσιο επιχείρησης κατά της Μαφίας της Καλαβρίας πραγματοποίησαν οι αρχές στην Ιταλία, μετά από πολύμηνες έρευνες και συγκρότηση κατηγορητηρίου.

Συνολικά 68 μέλη του οργανωμένου εγκλήματος της Καλαβρίας συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στην ευρύτερη περιοχή του Κρότωνα και στο Καταντζάρο, οι περισσότεροι εκ των συλληφθέντων μέλη της μαφιόζικης οικογένειας των Αρένα.

Διαβάστε  Η Ισπανία θα δεχθεί τους μετανάστες, πανηγυρίζει ο ακροδεξιός Σαλβίνι

Κατηγορούνται για μαφιόζικη δράση, χρηματικό εκβιασμό, παράνομη οπλοφορία, απάτη σε βάρος του δημοσίου. Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι συλληφθέντες είχαν καταφέρει να ελέγξουν και το κέντρο υποδοχής αιτούντων άσυλο της περιοχής, στην τοποθεσία Ίζολα Κάπο Ριτσούτο.

Διαφήμιση

Παράλληλα, είχαν επενδύσει τεράστια ποσά στον τομέα των στοιχημάτων. Στη σημερινή επιχείρηση συμμετείχαν πεντακόσιοι, συνολικά, άνδρες της αστυνομίας, των καραμπινιέρων και της οικονομικής αστυνομίας. Tο κέντρο αυτό υποδοχής αιτούντων άσυλο λειτουργεί υπό την ευθύνη καθολικής αδελφότητας, ο υπεύθυνος της οποίας, στο Ίζολα Κάπο Ριτσούτο, συνελήφθη από την αστυνομία.

Διαβάστε  Οι αγορές δεν θέλουν κυβέρνηση στην Ιταλία

Διαφήμιση