Δημόσια συμφωνία-μήνυμα Τσίπρα-Λαγκάρντ

Δημόσια συμφωνία-μήνυμα Τσίπρα-Λαγκάρντ

Το βήμα της ανακοίνωσης της μεταξύ τους συμφωνίας όσον αφορά το τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους και τη στρατηγική των διαπραγαματεύσεων έκαναν η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή τους στην Κίνα.

Η κίνηση αυτή αποτελεί σαφές μήνυμα προς τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και απάντηση στην προσπάθεια προώθησης συμβιβαστικής πρότασης από την Κομισιόν. Όπως δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, με την ειδική βαρύτητα που έχουν οι τοποθετήσεις του, κυβέρνηση και ΔΝΤ είναι στην ίδια σελίδα όσον αφορά το χρέος, ενώ από το ΔΝΤ δόθηκε η ατζέντα της συζήτησης, κινήσεις που στόχο έχουν να ισχυροποιήσουν το μέτωπο και να δημιουργήσουν άρρηκτο δεσμό αξιοπιστίας που οι δυο πλευρές δεν θα σπάσουν, υποκύπτοντας στην παρελκυστική τακτική του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Διαβάστε  Το όνομα αυτής Severna Makedonja(αμετάφραστο)

Για την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος, τη σημασία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων, αλλά και τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους συζήτησαν ο Έλληνας πρωθυπουργός και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις.

Διαφήμιση

«Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σήμερα στο Πεκίνο, στο περιθώριο της διάσκεψης για την εμπορική και οικονομική πρωτοβουλία ‘Μία Ζώνη –Ένας δρόμος’»

σημειώνει ο κ. Ράις προσθέτοντας:

«Είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν την πρόοδο που γίνεται στο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας. Αντάλλαξαν απόψεις για τα επόμενα βήματα, την σημασία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί, αλλά και την υποστήριξη από τους άλλους εταίρους της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων και των απαραίτητων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους,” ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΔΝΤ».

Διαφήμιση

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crisis Zone, δημοσιογράφος, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Συνδέοντας τις κουκίδες μπορούμε να καταλήξουμε σε αποτελέσματα, αν δεν τις συνδέσουμε θα παραμείνουμε στο σκοτάδι. Εχει διατελέσει σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά ακόμα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Διαβάστε  Αξιολόγηση: Κλείνει με χαμηλότερη ανάπτυξη και χωρίς μέτρα το δημοσιονομικό