Αποθήκη του IS με βαρέα όπλα βρήκαν στην Αίγυπτο

Αποθήκη του IS με βαρέα όπλα βρήκαν στην Αίγυπτο

Με τη χώρα να βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μετά τις επιθέσεις τζιχαντιστών που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος κατά κοπτών χριστιανών και το θάνατο 50 ανθρώπων, οι ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου εντόπισαν κρύπτη των τρομοκρατών μέσα στην οποία υπήρχαν μεγάλες ποσότητες όπλων και εκρηκτικών.

Σύμφωνα με το κρατικό κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, Xinhua, οι δυνάμεις της τάξης συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους κατά κρησφύγετων των τρομοκρατών, αλλά κι εντοπισμού τρομοκρατικών θυλάκων στο κεντρικό Σινά.

Το Crisis Monitor έχει επισημάνει ότι στόχος της δράσης των τζιχαντιστών στην Αίγυπτο είναι ο εκτοπισμός χριστιανικών κοινοτήτων στα παράλια της χώρας και η μετεγκατάσταση εκεί ηγετικών στελεχών του Ισλαμικού Κράτους από τη Ράκα και άλλες περιοχές της Συρίας και του Ιράκ. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις ενδείξεις των υπηρεσιών πληροφοριών, θα επιχειρηθεί η αποσταθεροποίηση της Αιγύπτου μέσω νέας εξέγερσης για την ανατροπή του Αλ Σίσι.

Διαφήμιση

Στη της σημερινής επιδρομής συνελήφθησαν τρεις ύποπτοι, ενώ καταστράφηκαν κι εκρηκτικοί μηχανισμοί.
“Μέσα στο κρησφύγετο των τρομοκρατών εντοπίστηκαν δύο αυτόματα όπλα, πύραυλοι RPG, αλλά και πυρομαχικά. Παράλληλα, οι στρατιωτικές δυνάμεις εντόπισαν συσκευές επικοινωνίας, αλλά και εκρηκτική ύλη C4,” ανέφερε η ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων.

Διαφήμιση