Συμφωνία 3 δισ. Shenhua με Κοπελούζο στην Ενέργεια

Συμφωνία 3 δισ. Shenhua με Κοπελούζο στην Ενέργεια

Συμφωνία για κοινές επενδύσεις και ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα με τον όμιλο Κοπελούζου συνήψε η κινεζικέ Shenhua.

Το εκτιμώμενο ύψος των επενδύσεων του project ανέχεται στα 3 δισ. και αναμένεται να οδηγήσει στη διαμόρφωση ενός ιδιαίτερα διευρυμένου ενεργειακού χαρτοφυλακίου που θα στοχεύει στην παραγωγή και το χονδρικό εμπόριο ενέργειας.

Η Shenhua είναι, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η μεγαλύτερη παραγωγός άνθρακα στον κόσμο και μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Κίνα, τόσο από συμβατικές όσο και καθαρές πηγές ενέργειας.
«Το συνολικό εκτιμώμενο ύψος των επενδύσεων ανέρχεται σε 3 δισεκατομμύρια ευρώ» σημειώνεται.

Διαφήμιση

«Ο Όμιλός μας πιστεύει στην πράσινη ενέργεια και στις προοπτικές της Ελλάδας. Είμαστε βέβαιοι ότι η συνεργασία με τον Όμιλο SHENHUA θα λειτουργήσει ως καταλύτης για την ολοκλήρωση σημαντικών επενδύσεων και θα προάγει την ενεργειακή βιομηχανία της Ελλάδας, με έμφαση στην πράσινη ενέργεια και τις περιβαλλοντικές αναβαθμίσεις ενεργειακών μονάδων»

δήλωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος του Ομίλου Δημήτρης Κοπελούζος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος Κοπελούζου έχει σημαντική παρουσία στην ενέργεια καθώς είναι ο εν Ελλάδι συμβεβλημένος όμιλος με τη ρωσική ρωσική Gazprom που παρέχει φυσικό αέριο.

Παράλληλα ο όμιλος Κοπελούζου συμμετέχει και στην κοινοπραξία που εξαγόρασε τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

Διαφήμιση