Μήνυμα σε πολλαπλούς αποδέκτες στέλνει ο Τσίπρας από την Κίνα

Μήνυμα σε πολλαπλούς αποδέκτες στέλνει ο Τσίπρας από την Κίνα

Να στείλει πολιτικά μηνύματα σε πολλαπλούς αποδέκτες επιχείρησε με την άφιξή του στην Κίνα ο Αλέξης Τσίπρας, επίσκεψη για την οποία η κυβέρνηση έχει κρατήσει χαμηλούς τόνους, διατηρεί όμως υψηλές προσδοκίες.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός με μήνυμά του μέσω twitter και φωτογραφία της άφιξής του κάνει λόγο για ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας με την Κίνα, στοχεύοντας στην ανάδειξη των διμερών συμφωνιών, μια εκ των οποίων αφορά τη χρηματοδότηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Παράλληλα η άφιξη στην Κίνα ακολουθεί την έγκριση εξαγοράς πακέτου 24% του ΑΔΜΗΕ από την κρατική κινεζική Grid από την Κομισιόν που σηματοδοτεί την είσοδο της Κίνας στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα. Αν ασε αυτό το deal προστεθεί η Cosco, οι δρομολογημένες εξελίξεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και το ελληνικό τότε είναι προφανές ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη υλοποιήσει το πρώτο στάδιο συνεργασίας με την Κίνα αποδεικνύοντας πολιτική βούληση και υλοποίηση και αναμένει από την Κίνα το επόμενο βήμα.

Διαφήμιση

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η χρονική στιγμή της επίσκεψης, η οποία αν και δεν επελέγη από την ελληνική πλευρά, εν τούτοις σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας από το κεφάλαιο της διαπραγμάτευσης στη δράση.

Διαφήμιση