ΗΠΑ: Η Ατλάντα κόντρα στον Τραμπ θα γίνει… πράσινη

ΗΠΑ: Η Ατλάντα κόντρα στον Τραμπ θα γίνει… πράσινη

Παρά την προσπάθεια του Τραμπ να ξηλώσει κάθε μέρος της “πράσινης” ατζέντας που είχε προωθήσει ο προκάτοχός του, Μπαράκ Ομπάμα, η τάση φαίνεται ότι δύσκολα θα ανακοπεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Ατλάντα όπου το τοπικό κοινοβούλιο ψήφισε νομοσχέδιο που προβλέπει ότι η πόλη θα μεταβεί εξ ολοκλήρου σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2035.

Το Κοινοβούλιο της πόλης, στης οποίας την μητροπολιτική περιοχή κατοικούν 5,7 εκατομμύρια άνθρωποι, ενέκρινε ομόφωνα το μέτρο, σύμφωνα με το οποίο η ενεργειακή μετάβαση θα ξεκινήσει πρώτα από τα αστικά κτήρια. Η μετάβασή τους εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2025.

Η κίνηση της Ατλάντα δείχνει ότι οι πόλεις σε όλο τον κόσμο μπορούν να συνεισφέρουν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, ακόμη και χωρίς να υπάρχει σημαντική υποστήριξη από την κεντρική κυβέρνηση, καθώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υπό τον Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη προχωρήσει σε αρκετά μέτρα χαλάρωσης της νομοθεσίας περιβαλλοντικής προστασίας.

Διαφήμιση

[graphiq id=”csI4IyIXw45" title=”Εξέλιξη παραγωγής ΑΠΕ στις ΗΠΑ” width=”700" height=”440" url=”https://sw.graphiq.com/w/csI4IyIXw45" frozen=”true”]

Το ψήφισμα αυτό καθιστά την Ατλάντα την 27η αμερικανική πόλη που δεσμεύεται για 100% ανανεώσιμη ενέργεια, και την πρώτη στην πολιτεία της Τζόρτζια.
[graphiq[graphiq id=”9n5bVTSKrEV” title=”Καύσιμα που χρησιμοποιούνται στην Ατλάντα” width=”700" height=”607" url=”https://sw.graphiq.com/w/9n5bVTSKrEV” frozen=”true”]class="posttags">  , , ,

Διαφήμιση