Νέο ρεκόρ για το Bitcoin, +80% από την αρχή του έτους

Νέο ρεκόρ για το Bitcoin, +80% από την αρχή του έτους

Νέο ιστορικό ρεκόρ σημείωσε το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin την Τρίτη, καθώς αυξάνεται η ζήτηση για νέων tokens για την χρησιμοποιώντας την τεχνολογία blockchain.

Το Blockchain, η βασική τεχνολογία πίσω από το bitcoin, είναι ένας οικονομικός κατάλογος που διατηρείται από ένα δίκτυο υπολογιστών που μπορεί να παρακολουθεί την κίνηση οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου χωρίς την ανάγκη για κεντρικό ρυθμιστή

Διαβάστε  Έρχεται νέα χαλάρωση capital controls, καθυστερεί η έξοδος στις αγορές

Το Bitcoin έκανε ρεκόρ τα $1.760,40 στην πλατφόρμα BitStamp και έφτασε στα $ 1.747,89, με ημερήσια κέρδη 6%. Μέχρι στιγμής φέτος, το bitcoin σημειώνει άνοδο σχεδόν 80%. Η χρηματιστηριακή αξία του Bitcoin την Τρίτη ανήλθε στα 52,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της coinmarketcap.com.

Διαφήμιση

Πέραν του ότι είναι ένα περιουσιακό στοιχείο που μπορεί να διαπραγματεύεται σε χρηματιστήρια όπως μετοχές και ομόλογα, το bitcoin έχει γίνει ένας ιδιαίτερα διαδεδομένος τρόπος πληρωμής.

Διαβάστε  Στο ταμπλό ξανά το ομόλογο της Sunlight

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Νέας Υόρκης, κ. Neel Kashkari, είναι σκεπτικός σχετικά με τις προοπτικές του Bitcoin, σημειώνοντας ότι το blockchain έχει περισσότερες πιθανότητες να υιοθετηθεί στο μέλλον από το ίδιο το ψηφιακό νόμισμα.

Διαφήμιση