Ο Φλιν θα πληρώσει μόνος του για τις σχέσεις με τους Ρώσους

Ο Φλιν θα πληρώσει μόνος του για τις σχέσεις με τους Ρώσους

Μόνος του φαίνεται ότι θα βρεθεί στο κάδρο για τις σχέσεις με τη Ρωσία και… την Τουρκία, ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ, υποστράτηγος Μάικ Φλιν, καθώς τόσο ο μέχρι πρότινος εργοδότης του, όσο και ο Μπαράκ Ομπάμα διαχωρίζουν με κάθε τρόπο τη θέση τους.

Με τα στοιχεία από τις έρευνες του FBI και τις παρακολουθήσεις της βρετανικής υπηρεσίας παρακολούθησης επικοινωνιών να διαμορφώνουν το πλαίσιο των κατηγοριών και τις καταθέσεις αξιωματούχων να προσδιορίζουν το εύρος της δράσης του, δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να τον στηρίξει.

Διαβάστε επίσης: Το timeline της σύντομης καριέρας του Φλιν ως Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας

Διαφήμιση

Δεν είναι τυχαίο ότι δεν συζητήθηκε το ενδεχόμενο αποδοχής της πρότασης που κατέθεσε μέσω του δικηγόρου το ο Φλιν, για την χορήγηση ασυλίας ως αντάλλαγμα για μια πλήρη κατάθεση. Παράλληλα, λίγο αργότερα η αρμόδια επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας απεφάνθη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν στόχος και θύμα της προσπάθειας των Ρώσων εμπλακούν στην αμερικανική πολιτική σκηνή.

Διαβάστε επίσης: Πολύ “αίμα” στον στενό κύκλο του Τραμπ

Η κατεύθυνση αυτή απαλλάσσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ από τις… σκιές, ωστόσο είχε σημαντικό κόστος για τον ίδιο και το επιτελείο του καθώς αναγκάστηκε να αποπέμψει συμβούλους και στενούς συνεργάτες του, συμπεριλαμβανομένου του Στηβ Μπάνον, της αναπληρώτριας προσωπάρχη του Λευκού Οίκου και της αναπληρώτριας διευθύντριας του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης: Ο Τραμπ, οι Ρώσοι και η έρευνα (γραφήματα)

Υπάρχει όμως και ένα ακόμη… καρφί που αν και δεν κρατάει τον Ντόναλντ Τραμπ μέσα στο κάδρο μπορεί εν τούτοις να του “σκίσει το κοστούμι” ανά πάσα στιγμή.

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ επιχείρησε να αποδώσει ευθύνες για τον Μάικ Φλιν στον Μπαράκ Ομπάμα, επί του οποίο διορίστηκε και αποπέμφθηκε από την υπηρεσία πληροφοριών του στρατού, η προσωρινή υπουργός Δικαιοσύνης, Σάλι Γέιτς κατέθεσε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε στο Οβάλ γραφείο δυο μέρες μετά την εκλογή του, το νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ για το ποιόν και τις σκιές γύρω από τον Φλιν.

Παρ’ όλα αυτά η αποπομπή του Μάικ Φλιν καθυστέρησε αρκετές εβδομάδες και αφού διορίστηκε Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας και αφού αποκαλύφθηκαν επαφές του με Ρώσους κρατικούς αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, κυρίως με τον πρέσβη της Ρωσίας στις ΗΠΑ Σεργκέι Κίσλιακ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις αρχές του 2016, ο κ. Φλιν συμβούλευε τον Ντόναλντ Τραμπ σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας, ενώ βρισκόταν δίπλα του σε πάμπολλες προεκλογικές ομιλίες, πολλές φορές παρουσιάζοντας στους συγκεντρωμένους τον Ρεπουμπλικανό μετέπειτα πρόεδρο των ΗΠΑ και ενθαρρύνοντας συνθήματα ενάντια στην Δημοκρατική αντίπαλό του, Χίλαρι Κλίντον.

Διαφήμιση