if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Οι ΗΠΑ εξοπλίζουν τους Κούρδους με βαρέα όπλα, αντιδρά η Τουρκία

Τον εξοπλισμό των κουρδικών ομάδων πολιτοφυλακής YPG με βαρύ οπλισμό, που θα περιλαμβάνει όλμους, αντιαρματικά και οχήματα στο πλαίσιο της μάχης κατά του Ισλαμικού Κράτους ενέκρινε ο Λευκός Οίκος, παρά τις έντονες αντιδράσεις της Τουρκίας.

Ενώ ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάττις συναντάται με Τούρκους αξιωματούχους στην Κοπεγχάγη της Δανίας για να εξετάσει τις διαφορές ως προς τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των ΗΠΑ για τους μαχητές των Κούρδων, τους οποίους η Άγκυρα χαρακτηρίζει τρομοκράτες λόγω των σχέσεων με το PKK.

Διαβάστε επίσης: Τώρα είναι η ώρα για Συρία, κουρδικό, IS και Τουρκία

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει ότι στις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους (πρώην ISIS / ISIL) και των προσπαθειών επανάληψης της Raqqa θα συμμετάσχουν κουρδικές δυνάμεις, γεγονός που αποτελεί κόκκινη γραμμή για τον Ταγίπ Ερντογάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας επιδεινώθηκαν προσφάτως μετά από τον βομβαρδισμό του αρχηγείου των Κούρδων πολιτοφυλάκων στη Συρία που είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή υποδομών και το θάνατο 28 μαχητών, ενώ κινδύνευσαν και αμερικανικά στρατεύματα καθώς βρίσκονται στην περιοχή υπό το ρόλο συμβούλων.

Τον Φεβρουάριο, ο στρατηγός Joseph Votel, διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, μετά την επίσκεψη στην πρώτη γραμμή Raqqa, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις χρειάζονται περισσότερα από όπλα του AK-47 στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους (IS, πρώην ISIS / ISIL).

Οι κινήσεις του Λευκού Οίκου έρχονται ενώ Τούρκοι αξιωματούχοι προσπαθούν να αποκαταστήσουν τους διπλωματικούς διαύλους στην Ουάσιγκτον οι οποίοι έχουν πληγεί μετά την αποχώρηση Φλιν και τον βομβαρδισμό κουρδικών δυνάμεων. Παράλληλα στον αέρα βρίσκεται η συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν την οποία η Άγκυρα έσπευσε να ανακοινώσει και να προσδιορίσει για τα μέσα Μαΐου.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version