Δολοφονίες πολιτικών ετοίμαζαν Γερμανοί στρατιώτες

Δολοφονίες πολιτικών ετοίμαζαν Γερμανοί στρατιώτες

Απρόσμενη έκταση παίρνει η υπόθεση των ακροδεξιών σταγονιδίων στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις καθώς σήμερα συνελήφθη ένας ακόμα στρατιώτης με την κατηγορίας της συνωμοσίας για πολιτικές δολοφονίες, για τις οποίες εν συνεχεία σχεδίαζαν να παγιδεύσουν μετανάστες.

Οι εξελίξεις έρχονται καθώς η χώρα οδεύει σε εκλογές και το ακροδεξιό κόμμα AfD είχε αρχίσει να ενδυναμώνεται, ενώ αντιστοίχως οι αρχές ερευνούν εδώ και καιρό βάσιμες υποψίες και σενάρια για προσπάθεια ξένων επεμβάσεων στις εκλογές. Αν και αρχικά οι έρευνες περιορίζονταν στα fake news και την προπαγάνδα στο internet νεότερες πληροφορίες οδήγησαν τις υπηρεσίες πληροφοριών στα ίχνη ακροδεξιάς οργάνωσης που έχει παρακλάδια στις ένοπλες δυνάμεις.

Διαβάστε  Επίθεση Σοσιαλδημοκρατών κατά Ζέεχοφερ: "Επικίνδυνος για την Ευρώπη"

Διαβάστε επίσης: Ναζιστικά σταγονίδια στον γερμανικό στρατό;

Διαφήμιση

Απ την πρώτη σύλληψη 28χρονου υπολοχαγού προέκυψε η ύπαρξη κυκλώματος που δρα με σχέδιο και έχει στόχο την πρόκληση κοινωνικών αντιδράσεων κατά των μεταναστών και των προσφύγων στη χώρα. Όπως αποδείχθηκε, στην προανάκριση, ο κατηγορούμενος είχε εγγραφεί ως πρόσφυγας, είχε αποκτήσει στέγη και λάμβανε επίδομα, ενώ παράλληλα οργάνωνε επίθεση με υψηλό συμβολισμό την οποία θα χρέωνε στον “εικονικό” πρόσφυγα που ο ίδιος αναπαριστούσε με στόχο να προκαλέσει αντιδράσεις, ενώ ο ίδιος θα διέφευγε με το κανονικό του προφίλ ως στρατιώτης και πρόσωπο υπεράνω πάσης υποψίας.

Διαβάστε  Μεγάλη Βρετανία: Συνεδριάζει η Cobra, τρομοκρατική επίθεση η δηλητηρίαση

Όπως αναφέρουν τα γερμανικά media οι αρχές συνέλαβαν έναν δεύτερο στρατιώτη, την Τρίτη για ισχυρισμούς ότι ήταν μέρος μιας ακροδεξιάς πλοκής για να δολοφονήσουν εξέχοντες πολιτικούς και να επιρρίψουν τις ευθύνες για την επίθεση εναντίον προσφύγων, σε μια υπόθεση που δημιούργησε ανησυχίες για τον εξτρεμισμό στο εσωτερικό του στρατού της χώρας.

Διαβάστε επίσης: Γερμανία: Συνελήφθη στρατιώτης που ετοίμαζε επίθεση μεταμφιεσμένος ως πρόσφυγας

Ο Μαξιμιλιάν Τ., 27 ετών, συνελήφθη στη νοτιοδυτική πόλη Κέχλ με την κατηγορία της προετοιμασίας μιας πράξης βίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελικής αρχής, κ. Frauke Koehler. Δικαστής διέταξε αργότερα, την κράτησή του, καθώς η έρευνα συνεχίζεται σε μια υπόθεση που οι αρχές χαρακτήρισαν “κάτι περισσότερο από περίεργη”.

Διαβάστε  Τι κρύβει η συμφωνία για το προσφυγικό

Η κράτησή του στρατιώτη ακολουθεί τη σύλληψη τον περασμένο μήνα του 28χρονου υπολοχαγού Franco A., ενός στρατιώτη του Bundeswehr που υπηρετούσε με μια γαλλο-γερμανική ταξιαρχία στο Illkirch, στα σύνορα από το Kehl στη Γαλλία. Τα επώνυμα δεν δημοσιεύθηκαν σύμφωνα με τους νόμους περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. (The Associated Press)

Διαφήμιση