Συνάντηση Τίλερσον-Λαβρόφ στην Ουάσιγκτον με ατζέντα Συρία, Κορέα και… hacking

Συνάντηση Τίλερσον-Λαβρόφ στην Ουάσιγκτον με ατζέντα Συρία, Κορέα και… hacking

Τις εξελίξεις στα μέτωπα της Συρίας και της Βορείου Κορέας να τρέχουν οι υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ και Ρωσίας θα έχουν νέα συνάντηση, αυτή τη φορά στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της του Σεργκέι Λαβρόφ που δόθηκε στη δημοσιότητα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών θα ανταποδώσει τη διήμερη επίσκεψη του Αμερικανού ομολόγου του, Ρεξ Τίλερσον, καθώς θα βρεθεί στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ από την 9η ως την 11η Μαΐου.

Στις συνομιλίες τους, που θα λάβουν χώρα την Τετάρτη, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, οι δύο υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις για τα κρίσιμα διεθνή ζητήματα και τις διμερείς σχέσεις. Στη συνέχεια ο κ. Λαβρόφ θα συμμετάσχει στη διυπουργική συνεδρίαση του συμβουλίου της Αρκτικής στο Φέρμπανκς.

Διαφήμιση

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε επίσης σχετική ανακοίνωση για την συνάντηση Τίλερσον – Λαβρόφ στην Ουάσιγκτον, στην οποία αναφέρει ότι

«ο υπουργός Εξωτερικών Τίλερσον θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ στην Ουάσιγκτον την Τετάρτη 10 Μαΐου, για να συζητήσουν το θέμα της Ουκρανίας, της Συρίας και διμερή ζητήματα».

Η αναφορά στα διμερή ζητήματα είναι προφανές ότι εστιάζεται στο ανοιχτό μέτωπο παρεμβολής της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές, ζήτημα που είναι αντικείμενο εν εξελίξει έρευνας του Κογκρέσου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι ο κ. Τίλερσον και ο Ρώσος ομόλογός του «θα συζητήσουν για την ανάγκη τερματισμού της βίας στην ανατολική Ουκρανία και τη διευθέτηση της κρίσης μέσω της πλήρους εφαρμογής των συμφωνιών του Μινσκ».

Διαφήμιση