Ναζιστικά σταγονίδια στον γερμανικό στρατό;

Ναζιστικά σταγονίδια στον γερμανικό στρατό;

Διογκώνεται αντί να περιορίζεται η υπόθεση της ύπαρξης ακροδεξιών, ναζιστικών σταγονιδίων στον γερμανικό στρατό, αποδεικνύοντας ότι το πουλόβερ, που ξεκίνησε να ξηλώνεται με τη σύλληψη επίδοξο υπολοχαγού τρομοκράτη, έχει πολύ ύφασμα.

Νεότερες έρευνες αποκάλυψαν την ύπαρξη ναζιστικού υλικού, συμβόλων, βιβλίων και video, σε αρκετές μονάδες του γερμανικού στρατού, αναγκάζοντας τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου να ζητήσει τη διεξαγωγή διεξοδικής έρευνας σε όλες τις εγκαταστάσεις για την ύπαρξη σχετικού υλικού αλλά και ατόμων, οργανώσεων ή και άλλων μορφών συνασπισμών με στόχο την προαγωγή ναζιστικής ιδεολογίας και πράξεων.

Η υπόθεση του δεξιού εξτρεμισμού άρχισε να αποκαλύπτεται μετά τη σύλληψη υπολοχαγού του γερμανικού στρατού ο οποίος είχε εγγραφεί ως μετανάστης, είχε λάβει χρήματα και άδεια παραμονής καθώς και κοιτώνα και ετοίμαζε επίθεση υποδυόμενος τον τζιχαντική προκειμένου να προκαλέσει δυσφορία στην κοινή γνώμη και να οδηγήσει σε πολιτική στροφή προς την ακροδεξιά.

Διαβάστε  Η Μέρκελ επαναφέρει στο επίκεντρο το προσφυγικό

Σε αυτή τη φάση ξανανοίγουν και παλαιότερες υποθέσεις με υπόπτους μετανάστες τόσο σε επίπεδο τρομοκρατίας όσο και βίαιων εγκλημάτων, ενώ διερευνόνται στελέχη των ενόπλων δυνάμεων για συμμετοχή σε ακροδεξιές ναζιστικές και εθνικοσοσιαλιστικές οργανώσεις.

“Ο Γενικός Επιθεωρητής έχει δώσει εντολή να επιθεωρηθούν όλες οι εγκαταστάσεις για να διαπιστωθεί εάν τηρούνται κανόνες για την αντιμετώπιση της φασιστικής κληρονομιάς της Βέρμαχτ και του εθνικόσοσιαλισμού”, ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

Διαβάστε  Ο Μιχαλολιάκος διέγραψε τον Μπαρμπαρούση

Ο υπουργός Άμυνας Ursula von Leyen δήλωσε ότι ο στρατός πρέπει να εξαλείψει τον δεξιό εξτρεμισμό.

Η εμφάνιση ναζιστικών αντικειμένων όπως οι σβάστικες τιμωρείται σύμφωνα με το γερμανικό δίκαιο, αν και η κατοχή κανονικών αντικειμένων Wehrmacht δεν είναι.

Διαφήμιση