Ενωτικός ο Μακρόν στην πρώτη προεδρική ομιλία του

Ενωτικός ο Μακρόν στην πρώτη προεδρική ομιλία του

Ενωτικός με σταθερό τόνο και προσπάθεια να δώσει στίγμα ενότητας για την επόμενη ημέρα, ήταν ο Μανουέλ Μακρόν στην νικητήρια ομιλία του από τον Λούβρο.

Ο 25ος πρόεδρος της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας απέφυγε τους πανηγυρισμούς, δεν προέβαλε τη σύντροφό του, όπως είχε πράξει στον πρώτο γύρο, αντ αυτού μίλησε συνολικά, με έναν λόγο σχετικά ισορροπημένο προσπαθώντας να δώσει έμφαση στην προσπάθεια αναμόρφωσης της Γαλλίας και της Ευρώπης.

Διαβάστε επίσης: Ο Μακρόν πρόεδρος της Γαλλίας, η μάχη αρχίζει

Διαφήμιση

Ο Μακρόν καλλιέργησε προσδοκίες για άμεσα αποτελέσματα, κάτι που θα είναι δύσκολο να πετύχει καθώς επίκεινται βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο και το πολιτικό τοπίο παραμένει θολό.

«Απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες της χώρας. Αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες, καμία δυσκολία όμως δεν θα μας καταβάλει. Θέλω να συγχαρώ τη πολιτική μου αντίπαλο. Σέβομαι τις ψήφους που δεν μας στήριξαν. Θα υπερασπιστώ τη Γαλλία, θα υπερασπιστώ την Ευρώπη, το κοινό πεπρωμένο των λαών της ηπείρου μας. Θέλω να χαιρετήσω τον Φρανσουά Ολάντ ο οποίος εργάστηκε προς όφελος της πατρίδας μας τα πέντε προηγούμενα χρόνια» συνέχισε ο Εμανουέλ Μακρόν και διαβεβαίωσε: «Για τα επόμενα πέντε χρόνια, η ευθύνη μου θα είναι να καταλαγιάσω τους φόβους των Γάλλων. Θα αγωνιστών με όλες μου τις δυνάμεις. Για τα επόμενα πέντε χρόνια, θα αγωνιστώ με ταπεινοφροσύνη, με αφοσίωση, με αποφασιστικότητα. Ζήτω η δημοκρατία. Eπιλέξατε να με εμπιστευτείτε και σας ευχαριστώ θερμά. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου»

έκλεισε την ομιλία του ο νεότερος σε ηλικία πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης: Οι αντιδράσεις ηγετών στην εκλογή Μακρόν

Διαφήμιση