Weekly Briefing: “Προκαταρκτική” συμφωνία τώρα, διευθέτηση χρέους σε λίγο

Weekly Briefing: “Προκαταρκτική” συμφωνία τώρα, διευθέτηση χρέους σε λίγο

Παρακολουθείστε σε timeline την εβδομάδα 29/04-05/05/2017 μέσα από τα πρώτα θέματα των newsletter του Crisis Monitor.

05/05/2017
Τώρα είναι η ώρα για Συρία, κουρδικό, IS και Τουρκία
Σε κομβικό σημείο βρίσκονται πλέον οι εξελίξεις στη Συρία, επηρεάζοντας καθοριστικά τρια ανοιχτά μέτωπα, το Συριακό, το Κουρδικό και τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους. Οι κινήσεις σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο που ακολούθησαν την αμερικανική επίθεση κατά του Ασαντ έχουν δημιουργήσει ένα νέο τοπίο.

04/05/2017
Τι αποκαλύπτει η ανακοίνωση του EWG
Στις διατυπώσεις του ανακοινωθέντος αναλώθηκε σχεδόν ολόκληρο το διάρκειας 2 ωρών και 40 λεπτών EuroWorking Group, καταλήγοντας στο ανακοινωθέν καλωσορίσματος της προκαταρκτικής συμφωνίας, ζητώντας από την ελληνική την ψήφιση των προαπαιτούμενων πριν από την 25η Μΐου και αναφερόμενο στη διευθέτηση της βιωσιμότητας του χρέος στο άμεσο μέλλον.

Διαφήμιση

Πως οι πολιτικοί έχουν τρελάνει τις αγορές
Παραπλανητικές ειδήσεις, πολιτικές επιδιώξεις και προσπάθειες χειραγώγησης επενδυτών διαμορφώνουν ένα ιδιαίτερα προβληματικό περιβάλλον μέσα στο οποίο οι αγορές καλούνται να λειτουργήσουν.

Διαβάστε  Weekly Briefing: Συμφωνία, αλλά υπό... διαμόρφωση

03/05/2017
Ο Τραμπ μιλάει στη γλώσσα του Κιμ: Δοκιμή-show διηπειρωτικού πυραύλου
Σε… event με στόχο να στείλουν μήνυμα στη Βόρειο Κορέα μετέτρεψαν οι ΗΠΑ τη δεύτερη, μέσα σε μια εβδομάδα, επιτυχημένη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM), που μπορεί να φέρει πυρηνικές κεφαλές.

Παγίδα το τουρκικό casus belli στην Κύπρο
Νέα παγίδα υψηλών τόνων και άμετρων προκλήσεων έστησε η Άγκυρα εκμεταλλευόμενη και προσπαθώντας να παρεμποδίσει τις εξελίξεις στην εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Κύπρο.

02/05/2017
Γραφείο Προϋπολογισμού: Εκτροχιάστηκε η οικονομία
Σαφή εκτροχιασμό της οικονομίας διαπιστώνει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους σε έκθεσή του που δημοσιεύει λίγο μετά την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Ο Τραμπ ανοίγει θέμα διάσπασης τραπεζών
Το ενδεχόμενο επανενεργοποίησης του κανονισμού διαχωρισμού των εμπορικών από τις επενδυτικές τράπεζες άφησε με συνέντευξή του στο Bloomberg ο Ντόναλντ Τραμπ, εκπλήσσοντας τις αγορές καθώς μέχρι τώρα ο νεοεκλεγείς πρόεδρος ων ΗΠΑ προανήγγειλε πρωτοβουλίες και προεδρικά διατάγματα για την απορρύθμιση της αγοράς.

Διαβάστε  Weekly Briefing: Συμφωνία για debt swap στη μάχη της αξιολόγησης

Εκλεισε η τεχνική συμφωνία, αγώνας δρόμου για χρέος-QE
Ολοκληρώθηκαν με την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς, μετά από Μαραθώνιο 12 ωρών στο Χίλτον, ανοίγοντας πλέον το δρόμο για το Eurogroup της 22ας Απριλίου και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την άλλη.

01/05/2017
Σκόπια: Αλβανικός εθνικισμός, η παγίδα Ερντογάν
Οι ΗΠΑ δεν ασχολούνται αρκετά, η Ευρώπη θέλει τα Βαλκάνια καλά αλλά σε απόσταση και η Ρωσία αναζητά ένα ακόμη χαρτί για να διαπραγματευτεί, συνεπώς ουσιαστικές πιέσεις δεν υπάρχου στα Βαλκάνια, όπως όμως και στις αρχές της 10ετίας του 90, οι εσωτερικές εντάσεις είναι αποτέλεσμα αυτής ακριβώς της αδιαφορίας των ξένων.

Διαβάστε  Weekly Briefing: 04-10/03/2017

29/04/2017
Οι 100 μέρες του Τραμπ: Τι υποσχέθηκε και τι έκανε
Δείτε μια ψυχρή αποτίμηση των πρώτων 100 ημερών του Ντόναλντ Τραμπ σε επίπεδο εξαγγελιών και πράξεων καθώς και επίπεδο υλοποίησης εν εξελίξει ενεργειών του.

Ο πύραυλος του Κιμ “χτύπησε” τον ΟΗΕ
Πλήγμα στον ΟΗΕ αποτελεί η νέα δοκιμή μεσαίου βεληνεκούς βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρειο Κορέα καθώς πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης των υπουργών Εξωτερικών οι οποίοι εστίασαν στο ζήτημα και ζήτησαν επιτακτικά την αντιμετώπιση της απειλής της Βορείου Κορέας.

Διαφήμιση