Hackers γδύνουν τον Μακρόν 36 ώρες πριν την κάλπη

Hackers γδύνουν τον Μακρόν 36 ώρες πριν την κάλπη

Επίθεση hackers που κατάφεραν να υποκλέψουν emails 9 GB από τους λογαριασμούς της προεκλογικής οργάνωσης δέχθηκε ο Εμμανουέλ Μακρόν, παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες στις αρχές για προσπάθεια τις επιθέσεις από hackers.

Αν και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο των emails που διέρρευσαν οι hackers, εν τούτοις θεωρείται ότι ακόμα και η μικρότερη εξέλιξη θα μπορούσε να ανατρέψει και να δυναμιτίσει το πολιτικό σκηνικό καθώς απομένουν 36 ώρες μέχρι το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Το επιτελείο του Μακρόν επισημαίνει ότι τα πραγματικά emails έχουν αναμειχθεί πλαστά για να προκαλέσουν σύγχυση στην κοινή γνώμη και να υποσκάψουν την υποψηφιότητά του.

Διαβάστε  Γαλλία: Ποινικές διώξεις 10 άτομα που σχεδίζαν επιθέσεις κατά Μουσουλμάνων

Για τις μέχρι στιγμής απόπειρες hacking ο Μακρόν έχει επισήμως κατηγορήσει τους Ρώσους, ενώ οι υπεύθυνοι της εκστρατείας του δεν χορήγησαν άδειες στα ρωσικά media, όπως το RT και το Sputnic.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία emails συνολικού όγκου 9 gigabytes δημοσιεύθηκαν από μια νέα ομάδα, την EMLEAKS, μέσω του Pastebin, ένα site που επιτρέπει τον ανώνυμο διαμοιρασμό αρχείων.

Σε μια δήλωση, το πολιτικό κίνημα της Macron En Marche!, επιβεβαίωσε ότι οι servers του είχαν δεχθεί επίθεση.

“Το κίνημα En Marche! Υπήρξε το θύμα μιας τεράστιας και συντονισμένης απόσπασης το απόγευμα, που οδήγησε στη διάδοση των διαφόρων εσωτερικών πληροφοριών στα κοινωνικά μέσα”

Ένας υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει, επικαλούμενος γαλλικούς κανόνες που απαγορεύουν οποιοδήποτε σχόλιο που μπορεί να επηρεάσει τις εκλογές και το οποίο τέθηκε σε ισχύ τη γαλλική ώρα τα μεσάνυχτα την Παρασκευή (2200 GMT).

Διαβάστε  Γαλλία: Τέταρτος σερί μήνας αύξησης των ανέργων

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα γαλλικά media δεν μπορούν να δημοσιεύσουν θέματα σχετικά με την πολιτική αναμέτρηση, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο για τα Βελγικά και τα βρετανικά.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ανεξάρτητος κεντρικός Macron πρόκειται να νικήσει τον υποψήφιο του Εθνικού Μετώπου Le Pen στον δεύτερο κύκλο ψηφοφορίας της Κυριακής σε ό, τι θεωρείται η πιο σημαντική εκλογή της Γαλλίας εδώ και δεκαετίες.

Διαβάστε  Ο Τραμπ εμπρηστής του G7, Μακρόν-Μέρκελ έσωσαν τα προσχήματα

Η πρώην υπουργός Οικονομίας του Μακρόν έχει ήδη διαμαρτυρηθεί για απόπειρες παραβίασης των συστημάτων της κατά τη διάρκεια μιας καταιγιστικής εκστρατείας, κατηγορώντας εν μέρει ρωσικά συμφέροντα για τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.
[graphiq id=”j8CHRd6VQ6F” title=”Πιο συνηθισμένοι τύποι Cybercrime” width=”700" height=”590" url=”https://w.graphiq.com/w/j8CHRd6VQ6F” ]

Διαφήμιση