Το Ισλαμικό Κράτος επιμένει στον ιερό πόλεμο κατά χριστιανών στην Αίγυπτο

Το Ισλαμικό Κράτος επιμένει στον ιερό πόλεμο κατά χριστιανών στην Αίγυπτο

Την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με την Αίγυπτο και τους Χριστιανούς επιλέγει το Ισλαμικό Κράτος επιχειρώντας να δημιουργήσει χώρους για τη σταδιακή μετεγκατάσταση υψηλόβαθμων που φεύγουν από τη Ράκα και επιδιώκοντας την αποσταθεροποίηση της φιλοδυτικής κυβέρνησης Σίσι.

Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο κάλεσε τους μουσουλμάνους να αποφεύγουν τις χριστιανικές συγκεντρώσεις, καθώς και τις κυβερνητικές, στρατιωτικές και αστυνομικές εγκαταστάσεις, υπονοώντας ότι η ένοπλη οργάνωση θα συνεχίσει τις επιθέσεις εναντίον «νόμιμων στόχων», όπως τους αποκαλεί.

Διαβάστε επίσης: Πογκρόμ του ISIS κατά Χριστιανών/strong>

Διαφήμιση
Διαβάστε  Η Τουρκία "πουλάει εκδούλευση" στην ΕΕ με τη σύλληψη στελέχους του Ισλαμικού Κράτους

Το Crisis Monitor έχει εγκαίρως και κατ επανάληψη επισημάνει το μέτωπο που έχει ανοίξει ο ISIS με τους Χριστιανούς της Αιγύπτου, επιχειρώντας να τους χρησιμοποιήσει αφενός ως μοχλό πίεσης και αφετέρου ως εργαλείο φανατισμού για τη στρατολόγηση νέων μελών στις τάξεις του.
[graphiq id=”gvrokuDYgS1" title=”Παγκόσμιος χάρτης διώξεων Χριστιανών” width=”700" height=”663" url=”https://w.graphiq.com/w/gvrokuDYgS1"]
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο τον Απρίλιο, δύο καμικάζι του Ισλαμικού Κράτους προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 45 ανθρώπων σε εκκλησίες της Αλεξάνδρειας και της Τάντα – μία από τις πιο αιματηρές επιθέσεις που σημειώθηκαν στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

«Σας προειδοποιούμε να μείνετε μακριά από χριστιανικές συγκεντρώσεις, καθώς και από συγκεντρώσεις του στρατού και της αστυνομίας και από περιοχές όπου βρίσκονται πολιτικές κυβερνητικές εγκαταστάσεις»,

δήλωσε ο αξιωματούχος του IS, ο οποίος δεν κατονομάζεται, σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα της οργάνωσης Al Naba.

Διαβάστε  Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στην Τρίπολη

Διαβάστε επίσης: Γιατί ο ISIS στήνει ιερό πόλεμο κατά χριστιανών

Ένοπλοι ισλαμιστές εντείνουν τις επιθέσεις τους με στόχο θρησκευτικές μειονότητες – μια πρόκληση για τον πρόεδρο της Αιγύπτου, πρώην στρατάρχη Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, ο οποίος έχει δεσμευτεί να τις προστατεύσει από τον εξτρεμισμό.
Το Ι.Κ. επικεντρώνει τις επιθέσεις του σε στόχους έξω από τη βάση του στο Σινά, αυξάνοντας την πίεση στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού της Αιγύπτου Σερίφ Ισμαΐλ.

Διαβάστε  Κονγκό: Ελεύθεροι οι απαχθέντες Βρετανοί, πιθανή η καταβολή λύτρων

[graphiq[graphiq id=”akbCLaXy83H” title=”Θρησκευτική κατάτμηση της Αιγύπτου” width=”700" height=”649" url=”https://w.graphiq.com/w/akbCLaXy83H” ]class="posttags">  , , , ,

Διαφήμιση