Ο Τραμπ VS Γερουσίας για το Obamacare, ότι πρέπει να ξέρετε

Ο Τραμπ VS Γερουσίας για το Obamacare, ότι πρέπει να ξέρετε

Μπορεί οι Ρεπουμπλικάνοι να πήραν τη νίκη τους στη Βουλή περνώντας το νομοσχέδιο για την κατάργηση και αντικατάσταση του Obamacare, ωστόσο ο νόμος φαίνεται μην περνάει από τη Γερουσία, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, αν και οι παρασκηνιακές διεργασίες είναι έντονες. Σε αυτή τη φάση οι Ρεπουμπλικάνοι υπολείπονται κατά 8 ψήφους, κενό που είναι αδύνατο να καλυφθεί υπό τους συσχετισμούς δυνάμεων που έχουν διαμορφωθεί και με δεδομένο ότι οι Δημοκρατικοί βρίσκονται σε φάση αναδιάρθρωσης του κόμματος.

Σε σύνολο 100 γερουσιαστών, οι Ρεπουμπλικάνοι ελέγχουν 52 έδρες στη Γερουσία και οι Δημοκρατικοί 46, ενώ υπάρχουν και δύο ανεξάρτητοι γερουσιαστές.

Διαβάστε επίσης: Όλες οι αλλαγές στο Obamacare, οι ανασφάλιστοι και τα στοιχεία

Ο Ντόναλντ Τραμπ και το περιβάλλον του πιέζουν τόσο για την αντικατάσταση του Obamacare όσο και για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, με στόχο να ανατρέψουν την εικόνα αναποτελεσματικότητας, στα μεγάλα θέματα, που έχει δημιουργηθεί κατά τις πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησης από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε  Ο Τραμπ σκότωσε τη συμφωνία με το Ιράν, για τις αγορές ήταν απλά Τρίτη

Αξίζει να σημειωθεί ότι Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί πέρασαν με διακομματική στήριξη νομοσχέδιο για την αύξηση του ορίου Δημοσίου χρέους, που επιτρέπει στην κυβέρνηση να δανειστεί επιπλέον λεφτά για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς επιπλοκές μέχρι τον Σεπτέμβριο. Ο Τραμπ έχει απειλήσει με ανατροπή του υφιστάμενου κανονισμού λειτουργίας στη Γερουσία που απαιτεί πλειοψηφία 60 γερουσιαστών από τους 100 για να περάσει ένας νόμος σε, 51, κάτι που έκαναν κατά τη διαδικασία εγκρίσεων για τον διορισμό δικαστή στο Ανώτατο Δικαστήριο.
[graphiq id=”UEGqSvrUqx” title=”Οι αλλαγές των Ρεπουμπλικάνων στο Obamacare” width=”700" height=”707" url=”https://w.graphiq.com/w/UEGqSvrUqx” ]

Στον πυρήνα της εφαρμογής του προγράμματος Obamacare βρισκόταν η επέκταση του προγράμματος Medicaid. Επρόκειτο για κυβερνητικό πρόγραμμα που προέβλεπε την ασφάλιση των Αμερικανών με μειωμένα εισοδήματα, μέσω χορήγησης φοροαπαλλαγών και προκειμένου να αντισταθμίζεται το οικονομικό κόστος αγοράς παροχών υγείας, από την ιδιωτική ασφαλιστική αγορά των ΗΠΑ υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Το νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων ακύρωσε τις φοροαπαλλαγές και ανέστειλε την επέκταση του προγράμματος Medicaid, αποκλείοντας την υγειονομική κάλυψη περισσότερων Αμερικανών με χαμηλά εισοδήματα, ενώ μείωσε και τα διαθέσιμα κονδύλια για την πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας. Παράλληλα, οι φοροαπαλλαγές επί τη βάσει του εισοδήματος αντικαθίστανται από ηλικιακά κριτήρια.
[gra[graphiq id=”3enlwn8BIep” title=”Δημοσκόπηση για την ανατροπή του Obamacare” width=”700" height=”619" url=”https://w.graphiq.com/w/3enlwn8BIep” ]

Διαβάστε  Οι ΗΠΑ συνέλαβαν τους 5 αρχηγούς του Ισλαμικού Κράτους

Το κλίμα αβεβαιότητας που έχει καλλιεργηθεί στην αγορά των ασφαλιστικών εταιρειών στις ΗΠΑ επιβεβαιώνεται από τις αντιδράσεις ενώσεων (American Medical Association, American Hospital Association), αλλά και ομάδων υποστήριξης των δικαιωμάτων των ηλικιωμένων Αμερικανών (AARP), που είναι αντίθετες στην εφαρμογή του προτεινόμενου από τους Ρεπουμπλικάνους νομοσχεδίου. Μερικές τροποποιήσεις που έγιναν λίγο πριν από την κατάθεσή του στη Βουλή των Αντιπροσώπων επιδείνωσαν ακόμη περισσότερο την κατάσταση για τις κοινωνικά κι υγειονομικά ευάλωτες ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι, αλλά και οι χρόνια πάσχοντες.
[graphiq[graphiq id=”8KsJIioDPf” title=”Η κομματική διάρθρωση της Γερουσίας” width=”700" height=”638" url=”https://w.graphiq.com/w/8KsJIioDPf” ]«Κατέστησα σαφές ότι δεν υποστηρίζω το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπως αυτό έχει τροποποιηθεί, καθώς έχω σοβαρές ανησυχίες ότι οι προβλέψεις του δεν είναι αρκετές ώστε να προστατεύσουν την επέκταση του Medicaid στην πολιτεία του Οχάιο» δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Ρομπ Πόρτμαν προδιαγράφοντας το πολιτικό κλίμα της ψηφοφορίας που θα διεξαχθεί στην Γερουσία.
Οι δυσκολίες που προέκυψαν στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων αναφορικά με την ψηφοφορία στην Βουλή των Αντιπροσώπων για την κατάργηση και αντικατάσταση του Obamacare, προκαλούν ανησυχία σε πολιτικούς κύκλους στην Ουάσιγκτον σχετικά με την πραγματική βούληση των Ρεπουμπλικάνων να συνεργαστούν με τον Τραμπ για την υλοποίηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων.

Διαβάστε  Πρωτόκολλο αποπυρηνικοποίησης υπέγραψαν Τραμπ-Κιμ

Διαφήμιση