if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Ο Κιμ καταγγέλλει προσπάθεια δολοφονίας του από τη CIA

Ανεβαίνουν πάλι οι τόνοι στο διεθνές γεωπολιτικό σκηνικό καθώς η Βόρειος Κορέα διατυπώνει ευθέως κατηγορίες κατά της CIA και της Νοτίου Κορέας για απόπειρα δολοφονίας του Κιμ γιονγκ Ουν με βιοχημικές ουσίες.

Αν και αποδείξεις για κάτι είναι από απίθανο έως δύσκολο να βρεθούν και να παρουσιαστούν, εν τούτοις ο ισχυρισμός και μόνο είναι αρκετός για να βάλει φωτιά στις ήδη τεταμένες σχέσεις της Βορείου Κορέας με τις ΗΠΑ.

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις σχετική με τη Βόρειο Κορέα

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Ενδιαφέρον έχει όμως ο χρόνος διατύπωσης της καταγγελίας καθώς ακολουθεί προηγούμενη καταγγελία της Βορείου Κορέας κατά της Κίνας, η οποία είναι επίσης πρωτοφανής, καθώς και συμφωνία Ουάσιγκτον-Πεκίνου για σκλήρυνση στάσης έναντι της Πιονγιάνγκ.

Αυτό σε συνδυασμό με την αυξημένη στρατιωτική κινητικότητα στη Νότιο Κορέα και νερά της κορεατικής χερσονήσου, το κινεζικό εμπάργκο στις εισαγωγές άνθρακα και την εγκατάσταση της αντιπυραυλικής ασπίδας, THAAD, δημιουργεί μια ιδιαίτερα εύφλεκτη περίμετρο και επιβάλλει τον Κιμ γιονγκ Ουν σε μια νέα πιο στενή καραντίνα από την οποία επιδιώκει να εξέλθει εντυπωσιακά.

Η Πιονγιάνγκ μιλά για σχέδιο των αμερικανικών και νοτιοκορεατικών μυστικών υπηρεσιών για τη δολοφονία του ηγέτη της «με βιοχημικούς παράγοντες».

Σύμφωνα με το βορειοκορεατικό υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας, η CIA προσπάθησε να οργανώσει «δολοφονία με βιοχημικούς, ακόμη και ραδιενεργούς παράγοντες, οι οποίοι δείχνουν τα αποτελέσματά τους έξι ή και 12 μήνες αργότερα από τη χρήση τους».

Η Βόρεια Κορέα έχει εμπλακεί σε σκληρή ρητορική σύγκρουση με την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με το πυρηνικό και βαλλιστικό πυραυλικό της πρόγραμμα.

CIA και νοτιοκορεατικές μυστικές υπηρεσίες «διέφθειραν ιδεολογικά και δωροδόκησαν πολίτη της ΛΔ της Κορέας με το επώνυμο Κιμ προκειμένου να πραγματοποιήσει την επίθεση ενάντια στον Κιμ Γιονγκ Ουν», ανέφερε ακόμη το υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας της χώρας.

Το βορειοκορεατικό καθεστώς καταλήγει σημειώνοντας ότι η αποκάλυψη και «συντριβή της πλεκτάνης» σημαίνει κήρυξη πολέμου μεταξύ Πιονγιάνγκ και Ουάσινγκτον – Σεούλ.
[graphiq id=”htZq8K8fjLL” title=”Το χρονικό των εξελίξεων στη Βόρειο Κορέα” width=”700″ height=”789″ url=”https://w.graphiq.com/w/htZq8K8fjLL” ]

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version