Τσεχία: Πρόωρες εκλογές με άρωμα σκανδάλων και κυβερνητικό power game

Τσεχία: Πρόωρες εκλογές με άρωμα σκανδάλων και κυβερνητικό power game

Την παραίτηση της κυβέρνησής του θα υποβάλλει στον πρόεδρο της Τσεχίας σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόχουσλαβ Σομπότκα, επικαλούμενος την οσμή σκανδάλου γύρω από τον υπουργό Οικονομικών-δισεκατομμυριούχο και ηγέτη του δεύτερο κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού.

Προκηρύσσοντας πρόωρες εκλογές και στιγματίζοντας τον υπουργό Οικονομικών -το κόμμα του οποίου προηγείται στις δημοσκοπήσεις- ο Σομπότκα επιχειρεί να κερδίσει χρόνο, να αιφνιδιάσει και να κάψει το ηθικό πλεονέκτημα του δισεκατομμυρίου αντιπάλου του.

Διαβάστε  Απόφαση-βόμβα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων καίει Βουλευτές και κόμματα

Ο Σόμποτκα θα ενημερώσει τον πρόεδρο Μίλο Ζέμαν για την κατάσταση στον κυβερνητικό συνασπισμό και θα καθορίσει την ημερομηνία για την οποία θα υποβάλει επίσημα την παραίτηση, πιθανότατα μετά την επιστροφή του Zeman από την Κίνα το δεύτερο εξάμηνο του Μαΐου, δήλωσε ο Martin Ayrer.

Διαφήμιση

Τσεχικά κόμματα συνασπισμού την Τετάρτη προσπάθησαν να αποφύγουν τις εκλογές και να βρουν έναν τρόπο να κατευθύνουν τη χώρα προς μια προγραμματισμένη ψηφοφορία τον Οκτώβριο μετά την ανακοίνωση παραίτησης του σοκ Σόμποτκα.

Διαβάστε  Έτοιμη για "εγκλήματα" η ακροδεξιά στην Ελλάδα

Διαφήμιση