Η Τουρκία προναγγέλλει αντίποινα για τους 8

Η Τουρκία προναγγέλλει αντίποινα για τους 8

Σκλήρυνση της γραμμής απέναντι στην Ελλάδα και διεύρυνση του μετώπου προαναγγέλλει η Τουρκία με δηλώσεις μετά την -αναμενόμενη- απόφαση για τη μη-έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών σήμερα.

Η Άγκυρα επιμένοντας σε πολιτική διαρκώς προκλήσεων και αναθεωρήσεων και προσπαθώντας να κάνει αισθητή την ενόχληση στο ευρωπαϊκό διευθυντήριο. Κάνοντας μάλιστα ένα βήμα παραπάνω αποσαφηνίζει τις προθέσεις της με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών όπου αναφέρει, η συγκεκριμένη απόφαση περί μη έκδοσης των «οκτώ» θα επηρεάσει τις διμερείς σχέσεις και την περιφερειακή συνεργασία Τουρκίας και Ελλάδας, στην οποία η Άγκυρα καταλογίζει ότι «αγκαλιάζει τους πραξικοπηματίες».

Παράλληλα χαρακτηρίζει «απογοητευτική» την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης και αναφέρει επίσης ότι δεν βλέπει την απαραίτητη στήριξη που θα έπρεπε να δει από μια χώρα – σύμμαχο στην μάχη ενάντια στην τρομοκρατία και την εγκληματικότητα. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εκτιμά ότι η απόφαση είχε πολιτικά κίνητρα και ότι η ελληνική δικαιοσύνη αγνόησε τα δικαιώματα των θυμάτων της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου.

Διαβάστε  Ελεύθερος υπό... προστασία και ο δεύτερος από τους 8 Τούρκους

Υποστηρίζει επιπλέον ότι η μη δίωξη των φερόμενων ως δραστών του πραξικοπήματος, οδηγεί στην ατιμωρησία τους, με την Ελλάδα να τους παρέχει «καταφύγιο». Το τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγορεί τις ελληνικές αρχές ότι έχουν εμποδίσει στο παρελθόν την εκδίκαση μελών «τρομοκρατικών» οργανώσεων, όπως το DHKP / C και το PKK, και καταλογίζει στην Ελλάδα ότι «επαναλαμβάνει το λάθος της ακόμη μία φορά».
«Όχι» Συμβουλίου Εφετών στην έκδοση και των δύο τελευταίων Τούρκων
Νωρίτερα την Πέμπτη, ένα ακόμη «όχι» εισέπραξαν οι τουρκικές αρχές για την έκδοση των δύο τελευταίων στρατιωτικών, από το Συμβούλιο Εφετών.

Διαβάστε  Με απαγωγές των 8 Τούρκων απειλεί ο Τούρκος αντιπρόεδρος, απαντά ο Κοτζιάς

Διαφήμιση