Δεν εκδίδονται και οι τελευταίοι δυο Τούρκοι, απορρίφθηκαν όλα τα αιτήματα

Δεν εκδίδονται και οι τελευταίοι δυο Τούρκοι, απορρίφθηκαν όλα τα αιτήματα

Αρνητική είναι και η τελευταία απάντηση του Συμβουλίου Εφετών στο νέο αίτημα έκδοσης που υπέβαλλαν οι τουρκικές αρχές για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς.

Σήμερα εξετάστηκε το αίτημα έκδοσης εις βάρος των δυο τελευταίων αξιωματικών που είχαν φτάσει στην Ελλάδα την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος με ελικόπτερο του τουρκικού στρατού.

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις στην υπόθεση των 8 Τούρκων

Διαφήμιση

Το Συμβούλιο Εφετών, πατώντας πάνω στη νομολογία του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την εισήγηση του Εισαγγελέα, που τάχθηκε κατά της έκδοσης και των δύο τελευταίων Τούρκων στρατιωτικών.

Όπως είπε ο Εισαγγελέας, «είναι εξαιρετικά οδυνηρό και για τη χώρα που ζητά την έκδοση και για τη χώρα που την αρνείται. Μπορεί αύριο και η Ελλάδα να ζητά κάποιους για σοβαρά αδικήματα και να αρνείται η Τουρκία ή άλλη χώρα. Δεν μπορώ όμως να εισηγηθώ την έκδοση γιατί δεν έχουν αλλάξει οι λόγοι της άρνησης. Σταμάτησαν οι βασανισμοί; Οι διωγμοί; Οι ομαδικές απολύσεις και διώξεις; Καταλαβαίνω ότι μια δεύτερη απορριπτική απάντηση στα αιτήματα έκδοσης ενδεχομένως να προκαλέσει δυσφορία στη γείτονα. Όμως αν κοιταχθεί με ειλικρίνεια στον καθρέπτη η σύγχρονη Τουρκία θα καταλάβει γιατί έρχεται η μία άρνηση μετά την άλλη, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από άλλες χώρες για την έκδοση των φερόμενων πραξικοπηματιών».

Η κράτησή των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που ήρθαν στη χώρα μας με ελικόπτερο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, θα συνεχιστεί μέχρι να εκδοθούν οι αποφάσεις για το άσυλο που έχουν αιτηθεί.

Διαφήμιση