Η Μέι κατηγορεί τους Ευρωπαίους για παρέμβαση στις εκλογές

Η Μέι κατηγορεί τους Ευρωπαίους για παρέμβαση στις εκλογές

Ευθείες κατηγορίες σε βάρος των Ευρωπαίων ηγετών για προσπάθεια επηρεασμού του βρετανικού εκλογικού σώματος εξαπέλυσε η Βρετανίδα πρωθυπουργούς, Τερέζα Μέι, ενώ η αντιπαράθεση για τον λογαριασμό του Brexit αναθερμαίνεται και οι θέσεις των δυο πλευρών μορφοποιούνται και τσιμεντώνονται.

Μετά την επίσκεψή της στην αρχηγό του κράτους, βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία διέλυσε και τυπικά τη Βουλή των Κοινοτήτων, κάτω σώμα του βρετανικού κοινοβουλίου, εν όψει των εκλογών της 8ης Ιουνίου, η κ. Μέι προχώρησε σε δηλώσεις έξω από την πρωθυπουργική κατοικία, στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για το Brexit

Διαφήμιση

Κατηγόρησε Ευρωπαίους πολιτικούς και αξιωματούχους ότι επιχειρούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στη Μεγάλη Βρετανία, χρησιμοποιώντας «απειλές».
«Υπάρχουν κάποιοι στις Βρυξέλλες οι οποίοι δεν επιθυμούν οι συνομιλίες για το Brexit να είναι επιτυχημένες», δήλωσε η Βρετανή πρωθυπουργός.

«Δεν πρέπει να αφήσουμε γραφειοκράτες των Βρυξελλών να μας ισοπεδώσουν»,

Συμπλήρωσε δε ότι η διαπραγματευτική θέση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει παρερμηνευθεί σοβαρά στον Τύπο της ηπειρωτικής Ευρώπης, αναφερόμενη εμμέσως σε αναφορές ευρωπαϊκών εφημερίδων σε σχόλια του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μετά τη συνάντησή του μαζί της.

Διαφήμιση