Ρεκόρ όλων των εποχών για το Bitcoin

Ρεκόρ όλων των εποχών για το Bitcoin

Σε ανοδικό momentum με νέα ρεκόρ επέστρεψε το Bitcoin μετά από μια βραχεία περίοδο διόρθωσης με αφορμή την απόρριψη αιτήματος για τη δημιουργία ETF στις ΗΠΑ.

Το εικονικό νόμισμα αναρριχήθηκε πάνω από 1.400 δολαρία με ημερήσια κέρδη 3% στο ηλεκτρονικό ανταλλακτήριο Bitstamp. Ενδοσυνεδριακά άγγιξε τα 1.437 δολάρια- την υψηλότερη αξία στην οποία έχει φτάσει από τότε που έκανε το «ντεμπούτο» του, το 2008.

Διαβάστε  Οι αγορές προειδοποιούν τον Ερντογάν...

[graphiq id=”jrWkNLb7psx” title=”Bitcoin: Η πορεία της τιμής σε γραφήματα” width=”700" height=”595" url=”https://w.graphiq.com/w/jrWkNLb7psx” ]

Διαφήμιση

Πρόκειται για 200% αύξηση σε σχέση με την αξία που είχε ένα χρόνο πριν, τον Μάιο του 2016. Η αξία του έχει τριπλασιαστεί μέσα σε έναν χρόνο, κάτι που αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην αλλαγή πολιτικής από την ιαπωνική κυβέρνηση, η οποία πλέον αναγνωρίζει το Bitcoin ως νόμιμο μέσο συναλλαγών- ενώ παράλληλα η κινεζική κυβέρνηση ασκεί όλο και μεγαλύτερη πίεση στα ανταλλακτήρια που δραστηριοποιούνται στη χώρα, τα οποία αναγκάζονται να βάλουν επιπλέον χρεώσεις στις αλλαγές χρημάτων σε Bitcoins.

Διαβάστε  Ο Ερντογάν "πουλιέται" στους Ευρωπαίους για να σώσει την οικονομία

Σύμφωνα με το site Cryptocompare, περίπου το 50% των συναλλαγών μετατροπής χρημάτων σε Bitcoins αφορούσε σε αλλαγές με γιεν.
[gra[graphiq id=”awlMxbRaYXb” title=”Cryptocurrencies: Οι κεφαλαιοποιήσεις” width=”700" height=”578" url=”https://w.graphiq.com/w/awlMxbRaYXb” ]

Διαφήμιση