Πάρτι σε μετοχές και ομόλογα μετά τη συμφωνία

Πάρτι σε μετοχές και ομόλογα μετά τη συμφωνία

Με νέο ράλι στα υψηλά 25 μηνών αντέδρασε το Χρηματιστήριο της Αθήνας στην επίτευξη του Staff Level Agreement για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ενώ παράλληλα πτώση στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2014 σημείωσαν οι αποδώσεις των ελληνικών ομολόγων.

Αν και είναι άγνωστο αν το θετικό κλίμα και η ευφορία θα έχουν διάρκεια ή η ανάκαμψη θα αποδειχθεί βραχύβια, είναι γεγονός ότι τόσο οι μετοχές όσο και τα ομόλογα βρίσκονταν επί μακρόν σε πλάγια ανοδική κίνηση και η είδηση απελευθέρωσε το ελατήριο.

Το μπαράζ ειδήσεων που ακολούθησε ξεκινώντας από τις δηλώσεις-πάγο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μέχρι τη δημοσίευση της έκθεσης του γραφείου προϋπολογισμού του Κράτους, για τον εκτροχιασμό της οικονομίας, δεν κατάφεραν να επηρεάσουν το κλίμα.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Με lexotanil οι traders, αποδίδει η "θεραπεία"

Ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου έκλεισε με ημερήσια κέρδη 3%, με λοκομοτίβες τις μετοχές των τραπεζών που εκτοξεύθηκαν στο +8,2%. Η άνοδος θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη αν είχε ακολουθήσει και ο τίτλος του ΟΠΑΠ που δέχθηκε μεγάλες πιέσεις, λόγω ειδησεογραφίας.
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 3,06% στις 733,93 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 158,8 εκατ. ευρώ, με όγκο 241,3 εκατ. τεμαχίων.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 2,81%, στις 1.958,43 μονάδες, ενώ στο +3,14% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 933,27 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 8,23% στις 961,64 μονάδες.

Διαβάστε  Για κατασκοπεία σε βαθμό πλημμελήματος καταδικάστηκαν δύο Τσέχοι στην Ελλάδα

Ο ΓΔ στο ΧΑ έγραψε υψηλό στις 737 μονάδες, επίπεδο που δεν είχε προσεγγίσει από τον Απρίλιο του 2015(!).

Αντιστοίχως μεγάλη ήταν η πτώση των αποδόσεων και η άνοδος των τιμών στα ομόλογα, οδηγώντας το κόστος δανεισμού της ελληνικής κυβέρνησης στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2014.
Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου υποχώρησε κοντά στο 6%, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας για τις μεταρρυθμίσεις, που ανοίγει τον δρόμο για την εκταμίευση της δόσης.

Διαβάστε  Η Ιταλία πήρε το μάθημά της, δεσμεύεται για τους δημοσιονομικούς στόχους
MarketsLastReference
Ισοτιμία1.09 May/17
Γενικός Δείκτης ΧΑ734 pointsMay/17
10ετές ομόλογο5.99 %May/17
2ετές έντοκο γραμμ6.41 May/17

Διαφήμιση