Επισήμως πιο κοντά Πούτιν-Τραμπ μετά το τηλεφωνικό τετ-α-τετ

Επισήμως πιο κοντά Πούτιν-Τραμπ μετά το τηλεφωνικό τετ-α-τετ

Την ενεργοποίηση της διαδικασίας επαναπροσέγγισης καθώς και την ανάληψη κοινής και συντονισμένης δράσης στη Συρία και στο μέτωπο κατά της τρομοκρατίας συμφώνησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Ντόνλαντ Τραμπ με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, σε μια προσπάθεια αποκατάστασης των διμερών σχέσεων που είχαν υποχωρήσει στο χαμηλότερο, μεταψυροπολεμικά επίπεδο με αφορμή τα γεγονότα στη Συρία.

Η έναρξη της διαδικασίας επαναπροσέγγισης ΗΠΑ-Ρωσίας συμπίπτει και με την αντίστοιχη προσπάθεια μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας, η οποία επισφραγίστηκε πολιτικά σήμερα με τη συνάντηση της Άγκελα Μέρκελ με τον Βλάνιμιρ Πούτιν.

Διαβάστε  Underwood κατά Trump στη Νέα Υόρκη και δεν είναι σειρά

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν- Τραμπ, συμφωνήθηκε η ενεργοποίηση του διπλωματικού-πολιτικού διαύλου σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών σε μια προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και σταθεροποίησης της Συρίας.

Διαφήμιση

Η συμφωνία αυτή μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας ακολουθεί τη συντονισμένη στήριξη των Κούρδων πολιτοφυλάκων (YPG) με υλικοτεχνική υποδομή και προστασία από την Τουρκία, κίνηση που έχει εξοργίσει την Άγκυρα που είχε ξεκινήσει επιχειρήσεις βομβαρδισμών εναντίων τους.

Διαβάστε  Παρασκηνιακό new deal ΗΠΑ και ΕΕ με τον Ερντογάν

Την Τετάρτη 3 Απριλίου το θέμα αυτό θα τεθεί και στη συνάντηση του Βλάντιμιρ Πούτιν με τον Ταγίπ Ερντογάν, ενώ στη συνέχει ο Τούρκος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ όπου επίσης θα επιχειρήσει να επιτύχει αλλαγή πολιτικής.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι κατά τη σημερινή συνάντηση Μέρκελ-Πούτιν ανακοινώθηκε ότι δεν τέθηκε το θέμα της δημιουργίας ζωνών ασφαλείας στη Συρία, που συνιστά ένα ακόμη μήνυμα προς την Άγκυρα.

Διαβάστε  Ο Τραμπ τα βρήκε με Ερντογάν, ξεμπλοκάρει τα F-35

[graphiq id=”fV24Iy6Aow5" title=”Οι σχέσεις του Τραμπ και των επιτελών του με τη Ρωσία και τον Πούτιν” width=”700" height=”591" url=”https://w.graphiq.com/w/fV24Iy6Aow5" ]

Διαφήμιση