Ο Ρένζι αναγεννιέται από τις στάχτες του

Ο Ρένζι αναγεννιέται από τις στάχτες του

Την πρώτη του νίκη και μάλιστα με συντριπτικό ποσοστό 72% κατέκτησε ο παραιτηθείς πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρένζι, κουβαλώντας στην πλάτη του την πρόσφατη ήττα στο Δημοψήφισμα και επιδιώκοντας το χρίσμα για να διεκδικήσει εκ νέου την πρωθυπουργία στις επερχόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με μέρος των αποτελεσμάτων, ο Ρένζι έλαβε περίπου 72% των ψήφων των περίπου 2 εκατομμυρίων υποστηρικτών που ψήφισαν. Ο δικαστής Andrea Orlando έλαβε περίπου 19% και ο Michele Emiliano περίπου 9%.

Διαβάστε  Σε σύγχυση οι traders για το πολιτικό μέλλον της Ιταλίας, τι δείχνουν μετοχές και ομόλογα

Παρόλο που ο Ματέο Ρένζι παραμένει ο πιο δημοφιλής πολιτικός ανάμεσα στους ψηφοφόρους του Δημοκρατικού Κόμματος, το κόμμα και ο ίδιος έχουν χάσει την αποδοχή και εμφανίζονται αρκετά πιο αδύναμοι πολιτικά από τις ημέρες της πρωθυπουργίας του, καθώς απέτυχε να πραγματοποιήσει την αισιόδοξη ατζέντα του. Σύμφωνα με δημοσκόπιση του Ixe, ο ρυθμός της αποδοχής στο πρόσωπο του είναι περίπου στο μισό του 50% που βρισκόταν πριν από τρία χρόνια.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Ιταλία: Η Δεξιά επικρατεί στις δημοτικές εκλογές, Πέντε Αστέρια και Αριστερά χάνουν

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρένζι δεν εξελέγη πρωθυπουργός αλλά διαδέχθηκε τον παραιτηθέντα προκάτοχό του σε μια μάχη ισορροπιών και ισχύος, ενώ ήταν Δήμαρχος της Ρώμης.

Διαφήμιση