Σκόπια: Εκκλήσεις για ψυχραιμία μετά το πρώτο αίμα στη Βουλή

Σκόπια: Εκκλήσεις για ψυχραιμία μετά το πρώτο αίμα στη Βουλή

Παρέμβαση με στόχο να κατευνάσουν τα πνεύματα και να συνετίσουν τους πολιτικούς αρχηγούς στα Σκόπια έκαναν ΗΠΑ και ΕΕ μετά την εισβολή διαδηλωτών στο κοινοβούλιο της πΓΔΜ και τον τραυματισμό βουλευτών.

Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η ΕΕ έκαναν έκκληση για διάλογο μέσω των πρεσβευτών τους στα Σκόπια. Τη βία καταδίκασε και ο αρμόδιος επίτροπος για την Διεύρυνση της Ε.Ε., Γιαχάνες Χαν, με ανάρτησή του στο twitter.

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις στα Βαλκάνια

Διαφήμιση

«Αυτή είναι η στιγμή για διάλογο, όχι για βία. Όλοι θα πρέπει να απέχουν από την εμπρηστική ρητορική. Η αστυνομία έχει την ευθύνη για την τήρηση της τάξης»

δήλωσε ο Σουηδός πρέσβης Ματ Στάφανσον εξ ονόματος των συναδέλφων του από τις πρεσβείες της ΕΕ και των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ.

Ο ηγέτης του VMRO-DPMNE Νίκολα Γκρούεφσκι –φερόμενοι οπαδοί του οποίου εισέβαλαν στο Κοινοβούλιο- κάλεσε από την πλευρά του τον κόσμο, μέσω Facebook, να δείξει αυτοσυγκράτηση.

«Η βία δεν είναι λύση και πρέπει να εκτονωθεί η κατάσταση. Καλώ σε αυτοσυγκράτηση. Ο κόσμος να μην υποκύψει στις προκλήσεις του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SDS) και εκείνων που επιθυμούν να ωθήσουν τη χώρα σε βαθύτερη κρίση και να υλοποιήσουν το σενάριο τους. Πρέπει να εκτονωθεί η κατάσταση. Το VMRO-DPMNE θα αντιταχθεί σε αυτές τις ενέργειες του SDS που στρέφονται κατά του κράτους, με νομικά και πολιτικά δημοκρατικά μέσα»

Διαφήμιση