Διαδηλώσεις υπέρ εκλογών-Γκρουέφσκι στα Σκόπια

Διαδηλώσεις υπέρ εκλογών-Γκρουέφσκι στα Σκόπια

Υψηλά κρατάει τους τόνους στσα Σκόπια ο απερχόμενος πρωθυπουργός Νικολά Γκρουέφσκι με τους υποστηρικτές του να πραγματοποιούν σήμερα διαδήλωση στο κέντρο της πόλης, μετά τα χθεσινά έκτροπα και την εισβολή στο Κοινοβούλιο.

Η διαδήλωση των υποστηρικτών του VMRO – DPMNE πραγματοποιήθηκε έξω από το Κέντρο Πληροφόρησης της Ε.Ε. καθώς τόσο οι ΗΠΑ όσο και οι ΕΕ έχουν καταγγείλει τη στάση του Νικολά Γκρουέφσκι και τον κατηγορούν για εκτορχιασμό της χώρας για την αποφυγή ποινικών διώξεων εις βάρος του και εις βάρος συνεργατών του.

Διαβάστε  Η πΓΔΜ πήρε εισιτήριό για το NATO, η Ελλάδα άνοιξε μέτωπο με τη Ρωσία

Οι διαδηλωτές ζητούν εκλογές και φωνάζουν αντιευρωπαϊκά συνθήματα, θεωρώντας ότι υπάρχει ανάμειξη της Ε.Ε. στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας.

Διαφήμιση

Οι ΗΠΑ «καταδικάζουν απερίφραστα τις βίαιες επιθέσεις εναντίον μελών του κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ, που σημειώθηκαν μετά την εκλογή του Ταλάτ Τζαφέρι ως προέδρου της Βουλής» υπογράμμισε ο ο εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ σε ανακοίνωσή του.
«Οι ΗΠΑ απευθύνουν έκκληση στις αρχές της ΠΓΔΜ να εγγυηθούν την ασφάλεια όλων των μελών του κοινοβουλίου, να ερευνήσουν διεξοδικά την επίθεση και να κάνουν να λογοδοτήσουν τα πρόσωπα που διέπραξαν τις βίαιες ενέργειες» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Διαβάστε  Παρέμβαση-μήνυμα Μάτις για Σκοπιανό, ζητά συμμόρφωση με την απόφαση του Βουκουρεστίου

Διαφήμιση