Η Μέι έκανε το hard… special Brexit, over a dinner

Η Μέι έκανε το hard… special Brexit, over a dinner

Στροφή 180 μοιρών στην πολιτική διαπραγμάτευσης του Brexit ανακοίνωσε η Τερέζα Μέι στον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και τον Μισέλ Μπαρνιέ στο δείπνο που είχαν χθες το βράδυ.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια του δείπνου η Τερέζα Μέι σκιαγράφησε το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων και των επιδιώξεών της για το Brexit, επισημαίνοντας ότι επιθυμεί τη διαμόρφωση ειδικής σχέσης μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένου Βασιλείου.

Διαβάστε  Τελικά ο Μπόρις Τζόνσον μπορεί να απειλήσει τη Μέι

Η κ. Μέι είχε μια «εποικοδομητική συνάντηση» με τον πρόεδρο της Κομισιόν, σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση.
«Ο πρόεδρος Γιούνκερ είχε μια εποικοδομητική συνάντηση με την πρωθυπουργό Μέι», επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Διαφήμιση

Μείζον θέμα για τη Βρετανία είναι η διατήρηση του City ως χρηματοοικονομικού κέντρου, ενώ για την ΕΕ η πρόσβαση και μετακίνηση πολιτών. Τα εμπορικά ζητήματα φαίνεται ότι θα διευθετηθούν ευκολότερα καθώς οφέλη και απώλειες είναι μετρήσιμα.

Διαβάστε  Ο Τραμπ έκαψε τη Μέι μέσα στο σπίτι της, άνοιξε κούρσα διαδοχής

Το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο πρόσφατα ψήφισε τους “κανόνες εμπλοκής” για τις διαπραγματεύσεις του Brexit, ενώ και η βρετανική Βουλή πέρασε το αντίστοιχο νομοσχέδιο, ωστόσο υπάρχουν ακόμη μεγάλα κενά και σκοτεινά σημεία. Η διαδικασία προβλέπεται να διαρκέσει περί τα δυο χρόνια, ενώ μπορεί και περισσότερο.
[graphiq id=”eRowzBn5OZL” title=”Κορυφαίοι εμπορικοί εταίροι της Βρετανίας” width=”700" height=”707" url=”https://w.graphiq.com/w/eRowzBn5OZL” ]

Διαβάστε  Ο Τραμπ στηρίζει την... καμμένη Μέι

Διαφήμιση