Ρελάνς Τραμπ με μείωση φορολογίας επιχειρήσεων στο 15%

Ρελάνς Τραμπ με μείωση φορολογίας επιχειρήσεων στο 15%

Στην αντεπίθεση περνάει πολιτικά ο Ντόναλντ Τραμπ επιχειρώντας στην εκπνοή των 100 ημερών να εμφανίσει έργο και να ανατρέψει το εις βάρος του κλίμα που έχει δημιουργηθεί και στις τάξεις των υποστηρικτών του, μετά τη στροφή σε καίρια ζητήματα, όπως η CIA, η Συρία, η Ρωσία και το τοίχος στο Μεξικό.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Στήβεν Μνούσιν, το νομοσχέδιο που θα μειώνει τη φορολογία των επιχειρήσεων στο 15% είναι έτοιμο και αναμένεται σύντομα να κατατεθεί, υλοποιώντας την προσδοκία που έχει θρέψει το χρηματιστηριακό ράλι από την ημέρα εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης: Οι πρώτες 100 μέρες του Τραμπ: Τι υποσχέθηκε και τι έκανε

Διαφήμιση
Διαβάστε  Εμπορική τζιχάντ κήρυξε ο Τραμπ, πρώτα θύματα ΝΑΤΟ, G7, στόχος η Ευρώπη

Ο Αμερικανός υπουργός υποστήριξε ότι εντός της ημέρας, θα δοθούν στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το επίμαχο νομοσχέδιο. Τόνισε επίσης, ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση φορολογικού συντελεστή στην ιστορία των ΗΠΑ. Σημειώνεται ότι η εταιρική φορολογία αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στο 35%.
H μείωσή της αποτέλεσε ένα από τα βασικά προεκλογικά επιχειρήματα της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ.

[graphiq id=”fd6pdvlg1mt” title=”Οι εταιρικοί φορολογικοί συντελεστές στις χώρες του ΟΟΣΑ, 2016" width=”700" height=”699" url=”https://w.graphiq.com/w/fd6pdvlg1mt” ]

Το 15% αντιστοιχεί σε μεγαλύτερη περικοπή από αυτή που προτείνουν οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων. Οι προτεινόμενοι συντελεστές είναι πιθανό να απορριφθούν από τους Δημοκράτες και να προκαλέσουν επιπλοκές στο Κογκρέσο καθώς οι αλλαγές στη φορολογική πολιτική που μπορεί να εγκρίνει η Γερουσία βάσει της κομματικής γραμμής χρησιμοποιώντας το κοινοβουλευτικό τέχνασμα του “συμβιβασμού” δεν επιτρέπεται να δημιουργούν μακροπρόθεσμα ελλείμματα.
[graph[graphiq id=”5a442495uy9" title=”Top Corporate Tax Rate in America Since 1945" width=”600" height=”676" url=”https://w.graphiq.com/w/5a442495uy9" ]p>Ο Μνούσιν άφησε επίσης να εννοηθεί πως ο επίμαχος φόρος προσαρμογής στα σύνορα έχει μπει “στο συρτάρι” για την ώρα, λέγοντας πως δεν λειτουργεί στην τρέχουσα μορφή.
Ο στόχος, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, είναι οι μόνιμες αλλαγές στη φορολογική πολιτική, ωστόσο θα εξεταστούν και προσωρινές περικοπές. Οι λεπτομέρειες της μεταρρύθμισης δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη.

Διαβάστε  Ο Τραμπ επιτίθεται στην Ευρώπη, αλλά Harley, BMW και Polaris του απαντούν

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Βουλής, Paul Ryan, προσπάθησε να δείξει ότι η κυβέρνηση Trump και το Κογκρέσο θα συμφωνήσουν στη φορολογική μεταρρύθμιση. Ο Ryan πρόσθεσε ότι το Κογκρέσο και ο Λευκός Οίκος εργάζονται από κοινού για την επίτευξη συναίνεσης σε ένα σχέδιο
[graphiq id=”e[graphiq id=”eMeOtrSputL” title=”Δημοσκόπηση: Σπουδαιότητα φορολογικής μεταρρύθμισης” width=”700" height=”607" url=”https://w.graphiq.com/w/eMeOtrSputL” ]osttags">  , , ,

Διαφήμιση