Νέο πογκρόμ Ερντογάν, 3224 εντάλματα σύλληψης… γκιουλενιστών

Νέο πογκρόμ Ερντογάν, 3224 εντάλματα σύλληψης… γκιουλενιστών

Με μεγαλύτερη ένταση συνεχίζει ο Ταγίπ Ερντογάν τις εκκαθαρίσεις στο τουρκικό Δημόσιο, τα σώματα ασφαλείας, τη Δικαιοσύνη και τις ένοπλες δυνάμεις, μετά τη νίκη του στο Δημοψήφισμα και τη σύγκρουση για την εγκυρότητα της διαδικασίας που ξέσπασε με την αντιπολίτευση.

Με 3224 εντάλματα σύλληψης οι τουρκικές αρχές αναζητούν πρόσωπα που φέρονται να σχετίζονται με το “παράλληλο κράτος” που είχε οικοδομήσει επί χρόνια, σύμφωνα με τις κατηγορίες, η οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν. Τις πρώτες πρωινές ώρες είχαν ήδη συλληφθεί πάνω από 1,000 άτομα σε μια από τις μεγαλύτερες αντι-γκιουλενικές επιχειρήσεις που έχουν υλοποιηθεί μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Η νέα επιχείρηση-σκούπα κατά αντιπάλων του Ερντογάν έρχεται ταυτόχρονα με την ανακοίνωση των περισσοτέρων κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι θα καταφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την ακύρωση του Δημοψηφίσματος. Κάτω από αυτό το πρίσμα το πογκρόμ αποτελεί σαφές μήνυμα του Ταγίπ Ερντογάν προς τους… διαφωνούντες.

Διαφήμιση

[graphiq id=”9VpgMtXpXAV” title=”Το πογκρόμ Ερντογάν σε αριθμούς” width=”700" height=”638" url=”https://w.graphiq.com/w/9VpgMtXpXAV” ]

Διαφήμιση