Η Ρωσία αποσύρει δυνάμεις από τη Συρία, στέλνει μήνυμα σε ΕΕ-ΗΠΑ

Η Ρωσία αποσύρει δυνάμεις από τη Συρία, στέλνει μήνυμα σε ΕΕ-ΗΠΑ

Κινήσεις αποφόρτισης της κατάστασης στη Συρία που παράλληλα μπορούν να εκληφθούν ως βήματα καλής θέλησης απέναντι στην ΕΕ και τις ΗΠΑ πραγματοποιεί η Ρωσία στη Συρία, αποφασίζοντας τον δραστικό περιορισμό αεροπορικών δυνάμεων στη χώρα.

Η σημαντική μείωση των στρατηγικών αεροπορικών δυνάμεων στη Συρία, αποτελεί σαφές μήνυμα του Βλάντιμιρ Πούτιν προς την ΕΕ και τις ΗΠΑ ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν θα εμπλακούν στον εμφύλιο και ότι θα περιοριστούν στα άκρως αναγκαία πλήγματα κατά τζιχαντιστών. Ωστόσο ΗΠΑ και Ρωσία συνεχίζουν να διαφωνούν επί των ομάδων που χαρακτηρίζουν ως τρομοκρατικές από κάθε πλευρά.

Διαβάστε  Ο Τραμπ απειλεί απροκάλυπτα το Ιράν

Ο επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή υποστηρίζει ότι η τρομοκρατική απειλή έχει περιορισθεί αισθητά, κατά 70%, και ως εκ τούτου δεν συντρέχει λόγος συντήρησης μεγάλων δυνάμεων ελικοπτέρων και αεροσκαφών στη βάση Χμεϊμίμ.

Διαφήμιση

Η Ρωσία απέσυρε σχεδόν τα μισά ελικόπτερα και αεροσκάφη από την βάση Χμεϊμίμ στη Συρία, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Κεντρικής Διεύθυνσης επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων συνταγματάρχης Σεργκέι Ρουτσκόι κατά την διάρκεια ομιλίας του, από το βήμα της 6ης Διεθνούς Διάσκεψης για την Ασφάλεια που πραγματοποιείται στην Μόσχα.

Διαβάστε  Ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή: Τραμπ-Ισραήλ θέλουν να οδηγήσουν το Ιράν στο... "λάθος"

[graphiq id=”7j3wmL1pdFr” title=”Περιοχές που ήλεγχε και ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία” width=”700" height=”565" url=”https://w.graphiq.com/w/7j3wmL1pdFr” ]

Ο συνταγματάρχης Ρουτσκόι είπε ακόμη, ότι από την έναρξη της κρίσης στη Συρία οι Αεροδιαστημικές Δυνάμεις της Ρωσίας (η Πολεμική Αεροπορία σ.σ.) πραγματοποίησαν περισσότερες από 23.000 αποστολές και κατάφεραν 77.000 αεροπορικά πλήγματα σε στόχους των ισλαμιστών. Σύμφωνα με τον ίδιο η ρωσική αεροπορία με λιγότερα αεροσκάφη κατάφερε τέσσερις φορές περισσότερα πλήγματα απ’ ότι η δυτική συμμαχία της οποίας ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες. Προσέθεσε επίσης ότι στην Συρία χρησιμοποιούνται 80 μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Διαβάστε  Σκοπιανό: Ενοχλήθηκε η Μόσχα από την ένταξη στο NATO

Αναφερόμενος στην στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, ο συνταγματάρχης Ρουσκόι είπε ότι οι δύο χώρες βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για να αποφευχθούν κάποια επικίνδυνα περιστατικά στον εναέριο χώρο της Συρίας μεταξύ των ρωσικών αεροσκαφών και των αεροσκαφών της δυτικής συμμαχίας.

Διαφήμιση