Γιλντιρίμ κατά ΕΕ για ένταξη, 3 δισ. και visa

Γιλντιρίμ κατά ΕΕ για ένταξη, 3 δισ. και visa

Ασύμμετρες πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση επιχειρεί να ασκήσει η Τουρκία με στόχο την εκταμίευση κονδυλίων από τα 3 δισ. που έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας για το προσφυγικό.

Με αυτό το στόχο, επιμένοντας στο εθνικιστικό χαρτί και εκβιάζοντας για πολιτική αναγνώριση του νέου status quo ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ επανέρχεται στις ενταξιακές διαπραμτεύσεις με συνέντευξή του στο Bloomberg.

Αφού επιτέθηκε στην Ευρώπη δηλώνοντας ότι:

Διαφήμιση

Δεν ανεχόμαστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να μας αντιμετωπίζει σαν μαθητές της

στη συνέχεια τόνισε ότι η

«Ζητούμε ειλικρίνεια από την Ε.Ε. για το θέμα της ένταξης της Τουρκίας. Θέλουμε μία απόλυτα καθαρή θέση από την πλευρά της, ώστε να μπορούμε να καθορίσουμε κι εμείς τη στάση μας»,

Εν συνεχεία πέρασε στο προσφυγικό σημειώνοντας ότι η συμφωνία για τη βοήθεια 3 δισ. ευρώ από την Ε.Ε. προς την Τουρκία δεν έχει τηρηθεί, καθώς στην Άγκυρα έχουν φθάσει μόλις 790 εκατ. ευρώ, ενώ το κομμάτι το οποίο αφορούσε την κατάργηση της βίζας για Τούρκους πολίτες οι οποίοι ταξιδεύουν στην Ε.Ε. επίσης δεν έχει εφαρμοστεί με βάση το χρονοδιάγραμμα.

Διαβάστε  Συλλυπητήρια Γιλντιρίμ στον Τσίπρα για τον σμηναγό Μπαλταδώρο

Ο κ. Γιλντιρίμ υπονόησε επίσης ότι κάποιοι στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν την Ε.Ε. ως ένωση χριστιανικών κρατών και δεν δέχονται την πιθανότητα μία μη χριστιανική χώρα να γίνει μέλος της.
«Εάν είναι έτσι, δεν χρειάζεται να σπαταλούμε άλλον χρόνο», κατέληξε.

Διαφήμιση