Η Τουρκία βομβαρδίζει Κούρδους σε Ιράκ και Συρία

Η Τουρκία βομβαρδίζει Κούρδους σε Ιράκ και Συρία

Το κενό ηγεμονίας στη Συρία και το Ιράκ εκμεταλλεύεται για ακόμη μια φορά η Τουρκία βομβαρδίζονας θέσεις των Κούρδων του PKK και του YPG κοντά στην ορεινή περιοχή Σιντζάρ στα βόρεια του Ιράκ, αλλά και στα βορειοανατολικά της Συρίας

Οι αεροπορικές επιδρομές έγιναν τα ξημερώματα, σύμφωνα με τουρκικές στρατιωτικές πηγές. Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, ότι το PKK χρησιμοποιεί συχνά περιοχές στα βόρεια του Ιράκ και της Συρίας, προκειμένου να μεταφέρει όπλα και πυρομαχικά στην Τουρκία.
Σύμφωνα με κουρδικές πηγές, 18 Κούρδοι μαχητές Πεσμεργκά σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

Διαβάστε  Τούρκοι hackers επιτέθηκαν στο ΑΠΕ

Ο τουρκικός βομβαρδισμός σημειώθηκε κοντά στη συριακή πόλη Αλ Μαλικίγια που βρίσκεται στην τουρκοσυριακή μεθόριο περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Η Άγκυρα θεωρεί την κουρδική πολιτοφυλακή «τρομοκρατική οργάνωση», διότι συνδέεται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).
Η Τουρκία εξαπέλυσε «δεκάδες ταυτόχρονα πλήγματα» εναντίον θέσεων των YPG στην επαρχία Χασακέ, στη βορειοανατολική Συρία και εναντίον ενός κέντρου επικοινωνίας, επεσήμανε επίσης το Παρατηρητήριο, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τις πρώτες τουρκικές επιδρομές στη Συρία από τον Μάρτιο, οπότε η Άγκυρα είχε ανακοινώσει ότι ολοκληρώθηκε η επιχείρησή της, «Ασπίδα του Ευφράτη».

Διαφήμιση
Διαβάστε  Μηνύματα Ερντογάν σε ΗΠΑ-ΕΕ για τους πραξικοπηματίες, συνεχίζεται το πογκρόμ (infographic)

Στο γειτονικό Ιράκ, ο τουρκικός στρατός διεξήγαγε αεροπορική επιδρομή εναντίον τοπικών ένοπλων οργανώσεων που επίσης συνδέονται με το PKK, όμως από λάθος φαίνεται ότι σκότωσε έξι μέλη των δυνάμεων ασφαλείας του αυτόνομου Ιρακινού Κουρδιστάν, σύμφωνα με αξιωματούχο των Πεσμεργκά, ενόπλων δυνάμεων των Κούρδων του Ιράκ.
«Καταγράψαμε έξι μάρτυρες», δήλωσε ο στρατηγός Τζάμπαρ Γιάγουαρ, γενικός γραμματέας του υπογείου αρμόδιου για τους Πεσμεργκά στην ημιαυτόνομη περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Διαβάστε  Η Ρωσία προσπαθεί να επιβάλει την επόμενη μέρα στη Συρία με Ιράν και Τουρκία

Διαφήμιση